Opel Signum: Piepend geluid bij zowel stationair draaien als onder het rijden

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 CDTI (150PK versie)

Hallo,

Ik rij nu bijna 2 jaar in een Opel Signum, de auto heeft 170.000 km gelopen en heeft mij al heel veel dure reparaties gekost.
Nu heb ik gistere de auto weer bij de gagage opgehaald omdat ik last had van een piepend/gierend geluid tijdens het rijden, maar ook bij stationair draaien. (Geluid komt overeen met het geluid van een slippende V-snaar alleen dan continu en het geluid komt bij het gedeelte waar de multiriem allemaal langs loopt vandaan)
Ze hebben de Dynamo en multiriem vervangen en het geluid was weg, maar gistere avond toen ik in de file stond was het geluid weer terug alleen nu nog erger dan voorheen. De auto zojuist weer bij de garage terug gebracht.

Ik ben nu toch wel benieuwd wat er nog meer aangedreven word door de multiriem bij deze auto en of iemand de oorzaak van dit piepende/gierende geluid misschien kan verklaren.

Ik heb gelezen dat de waterpomp ook aangedreven wordt door deze multiriem maar deze is met een km stand van 145.000 tegelijk met de distrubutie riem ook al vervangen.

Ik hoor het graag als iemand mij wat info kan geven over de mogelijke oorzaak.

Alvast bedankt.

Geplaatst door

nebucane (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

hebben ze de spanner ook vervangen van de multiriem

Kroes6404 0

14 jaar

[quote=Kroes6404]hebben ze de spanner ook vervangen van de multiriem[/quote]
Hij staat niet op de factuur vermeld, dus denk het niet.

nebucane 0

14 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Signum of stel zelf een nieuwe vraag.