Opel Astra: plots veel water verbruik

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 17 td

sinds een paar dagen heb ik extreem veel waterverbruik. IK zie geen lekkage.Maar als ik de draaistop op de expantievatje op , dan komt er zoveel druk vrij , dat er zelfs water mee omhoog spuit. En dat zelf mijn koude motor(s'morgens controle). Olie in het vatje zie ik niet , en op mijn olie zie ik ook geen water.
Het is wel zo sinds die toestand als ik hem warm rij dan loopt die 1x naar bijna 100 graden , en dan naar normaal , middelste temperatuur;
Zou mij iemand kunnen zeggen wat voor een probleem ik heb ? IK vrees al voor mijn cinderkoppakking. IK heb al 278.000 km.
groeten en een fijn weekend

edtje1

Geplaatst door edtje1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

als er zelf bij koude motor druk op het expansievat zit dan kan het gerust zijn je een lekke koppakking hebt!

edtje1 (0), 16 jaar geleden

Bedankt , ik vreesde er al voor. Nu hij nog goed rijd zal het nog meevallen om die te herstellen. Nu is het alleen koppakking en wat dichten , en cilinderkop laten vlakken , en dan is ie weer inorde.

dank voor het antwoord , fijn weekend

pe3hmp (0) PRO, 16 jaar geleden

Ga er maar van uit dat je koppakking lek is en je water verdwijnt(verdampt) in de uitlaat.

Mark

edtje1 (0), 16 jaar geleden

Bedankt mensen , ik ben de prijs gaan vragen. Voor een nieuwe cilinderkoppakking, ik ben nu aan het denken . +-650euro (zelf alles doen) ,of een nieuwe wagen.
Daar de mijne toch geen waarde meer heeft,zet mij wel aan het denken. EN nu mijn verwarming het ook deels laat afweten , eerst warm en den koud worden . Pffff ; weer wat uitkiemen.

Maar toch heb ik , en zal ik veel plezier aan jullie raad hedden

pe3hmp (0) PRO, 16 jaar geleden

De verwarming hangt samen met je waterverbruik immers dat water zorgt ook voor je verwarming, dus dat is opgelost als je koppakking vervangen is mits er geen scheurtje in je kop oid zit.

Mark

edtje1 (0), 16 jaar geleden

Dank U allen , Jullie zijn echt een goede steun voor mijn astraake en mij.

Ik ben naar de garage geweest om info voor een nieuwe wagen ,maar kreeg het niet over mijn hart.
In plaats van dat heb ik een set speciale doppen , momentsleutel , en allerlai materiaal gehaald . OM mijn koppaking zelf te vervangen. Nu nog alleen wat gaan zoeken waar ik de merktekens van vliegwiel en tanwielen om distriebutieriem in tussentijd ook te verwagen. Met spanrollen , en waterpomp. IK ga ervoor en zal zoveel mogelijk vernieuwen , wat ik zelf kan; Hopelijk lukt het mij allemaal , dan ben ik 2x gelukkig.

pe3hmp (0) PRO, 16 jaar geleden

Succes met de revisie.

Mark

rykmarco (0), 16 jaar geleden

letop vaak is de kop van deze diesels gescheurd

marco

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.