Opel Insignia 2010: Plots vreemd geluid bij gas geven in eerste of tweede versnelling

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1999, Vermogen (kw): 131

Ik liet onlangs klein onderhoud uitvoeren op mijn Opel Insignia CDTI uit 2010 (175.000 km) en nu, 2000 km verder, hoor ik plots een erg vreemd geluid telkens ik gas geef in eerste of tweede versnelling. Vreemd is dat het geluid niet meer voorkomt vanaf de derde versnelling, ook niet indien ik vanuit trage snelheid in derde overga (dus het is niet zo dat vanaf dan het normale geluid overheerst en ik het daarom niet hoor). Ik kan het geluid alleen maar omschrijven als dat van een aandrijfriem die steeds sneller begint te draaien.

Ik ken zelf helemaal niets van autotechniek maar vermoed dat bovenstaande omschrijving een kenner wellicht meteen bekend klinkt. Ik ga sowieso gauw naar de garage maar maak me vooral zorgen omdat ik me momenteel in het buitenland bevind en niet zeker ben of het verstandig is aan een lange rit te beginnen. Voorlopig lijkt de werking niet noodzakelijk aangetast door dit geluid, dat echt verre van normaal klinkt.

vicente87

Geplaatst door vicente87 , lid sinds 3 maanden geleden

4 Reacties

vicente87, 3 maanden geleden

Bij deze ook een geluidsopname. Klinkt wat als het centrifugeren van een wasmachine :)

https://youtu.be/K02gQSI6Uww

sjaak14, 3 maanden geleden

Lijkt wel een wiel wat schuurt tegen de modderkuip.
Wat gebeurt er als je het gaspedaal intrapt tijdens stationiar lopen?
Begin daar eerst maar eens mee.

Is het geluid dan ook te horen probleem in motor zoeken. ( polie lagers ? riem wat ergens tegen aan schuurt?) Zo niet dan in aandrijflijn zoeken.

sjaak14, 3 maanden geleden

Ow ja, is dit een 2.0 CDTi? Last van oliedruk meldingen gehad bij koude start?

vicente87, 3 maanden geleden

Bedankt voor de reactie; ik test zometeen of er ook geluid is in stationair, maar mijn gevoel zegt dat dit niet het geval zal zijn.

Geen enkele melding gehad bij koude start. Heb wel niet lang geleden klein onderhoud laten uitvoeren, voor het geval dit er iets mee te maken zou kunnen hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Insignia of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.