Opel Corsa: Prestaties Corsa ECO X1.7 D

Bouwjaar: 1997

Hoi, is het normaal dat deze diesel een ECO X 1.7 traag reageert in vijfde versnelling. Op de snelweg bij 110 km p/u gebeurd er weinig als je gas geeft. Tot de 130 (na een minuut) dan voel je ineens een duwtje en trekt hij iets vlotter door.

Geld ook bij de andere versnellingen hoewel hij dan wel goed optrekt, boven de 3500 toeren voel je een duwtje en zwarte pluim en trekt hij sneller op.

Het rare is dat ik met 50 km al in de vijfde versnelling kan rijden zonder dat de motor tegensputtert.
De standaard wielen zitten eronder, brandstsof filter is vervangen.

Heb de auto gekocht met garantie en rijd tot de 80 km p/u perfect. Is dit nu normaal of niet. Ben zware 140 pk turbodiesels gewent en dit is even een stap terug.
Zaken als de km stand enz. moet ik nog controleren heb de auto niet duur gekocht en op de teller staat 179.000 km, ga ervan uit dat dat niet klopt en zal wel hoger liggen.

Bruter

Geplaatst door Bruter (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kasperht (0), 18 jaar geleden

Ik heb wel gereden in de X17D en vond inderdaad dat de auto niet echt pittig rijdt. Maar dat je boven de 3500 toeren een duwtje krijg is raar. Ik had toch het idee dat de auto rond de 2000-2500 toeren al wel beter begon te trekken...maar het blijft een ouderwetse turbo-loze diesel...

Bruter (0), 18 jaar geleden

Beetje late reaktie van mij kant, maar bedankt voor je reaktie.
Dat de auto geen turbo diesels kan bijhouden laat me koud maar de trekkracht op de snelweg is ondermaats. Als je gas geeft gebeurd er bar weinig. Ze gaan de verstuivers begin volgend jaar testen en dan zien we wel. Brandstof filter is nu 3 keer vervangen en de leidingen zijn doorgespoeld zonder resultaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.