Opel Zafira: Probleem met automaat

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,
Ik heb sinds paar maanden achter aanschaf van mijn Opel Zafira 1.8 met automatische transmissie een probleem met het automaat.
Ik heb gas installatie(LPI) op mijn wagen.

Het probleem is nu zoals ik al eerder gezegd heb met het automaat. automaat werkt niet meer na de motor is opgewarmt. dan moet ik manueel schakelen met 1-2-3-D. het automaatlichtje bij de wijzers verschijnt ook( logo : tandwiel). Het transmissie wordt weer normaal voor een paar km's na opnieuw starten maar niet lang. Olipeil is nagekeken dus geen probleem met het oliepeil. eerst was niet vaak maar nu is toch wel wat vaker aan't gebeuren. Ik heb dringen oplossing nodig.

mvg

alvast bedankt voor jullie reacties en adviezen.

sevki

Geplaatst door sevki (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Zijn de foutcodes van de bak al uitgelezen?

sevki (0), 12 jaar geleden

nee dat was ik van plan, maar ik had 1x laten uitlezen (niet bij opel dealer) en was er niks. nu ben ik van plan om naar een opel dealer te gaan en te laten uitlezen, zodra ik ben gegaan, zal ik wel iets laten weten wat de resultaten zijn.

bedankt

mvg

sevki (0), 12 jaar geleden

hallo,

ik ben bij de opeldealer geweest en laten uitlezen, ze zeggen dat het probleem bij het stuurprogramma ligt. en nieuw kost die 500euro. ik vind dat de prijs een beetje zurig is. dus opzoek gaan naar 2dehands. of een goedkopere vinden.

bedankt,

mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.