Opel VECTRA-B: Probleem na probleem

Bouwjaar: 2000

Ik heb sinds een paar maanden gedoe met mijn auto, Opel Vectra B 1.6 16v uit 2000. Vanaf de aankoop brandt het motormanagementlampje als ik van de 5e versnelling terugschakel naar de 4e. Volgens de garagehouder kan dit geen kwaad en is dit een bekend probleem bij deze auto's. Zo af en toe slaat de temperatuurmeter door in het rood. Als ik dan de auto stop en uitzet, kan ik hem niet meer starten. Daarvoor moet ik een pool van de accu afhalen en deze enkele seconden eraf laten en na terugplaatsen is de auto gereset en ik kan dan weer starten.
Ik heb tweemaal meegemaakt dat ik doorreed terwijl de meter in het rood stond en uiteindelijk sloegen alle meters op tilt en werd de verlichting en het tempo van de ruitenwissers steeds zwakker. Toen ik echter door een gat in de weg reed, werd de verlichting direct sterker en vielen de meters terug naar de normale stand. Ik heb de accu laten doormeten maar hier was niks op aan te merken. Afgelopen dagen heb ik echter 3x de auto niet kunnen starten. Als ik 'm dan laat aantrekken dan slaat hij snel weer aan en na een kort ritje kan ik de auto uitzetten en weer probleemloos starten. Vanavond startte hij erg zwak en pruttelde wat maar ik stond met de neus van de auto richting een aflopende stoep dus ik heb hem in de tweede versnelling nog kunnen starten. Rondje gereden en bij thuiskomst uitgezet en direct gestart, dit ging probleemloos. Even gewacht en weer proberen te starten en toen bleef het stil. Alle lampjes gaan aan, de verlichting werkt en airco en radio ook. Ik heb het na een uurtje weer geprobeerd en toen startte hij echter weer zonder problemen. De garagehouder heeft geen idee en wil met liefde vanalles proberen maar ik heb op dit moment financieel niet de ruimte om hem vanalles te laten vervangen.
Is er een samenhang in de problemen die ik ervaar? En wat kan er mis zijn?

Ig219

Geplaatst door Ig219 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Als 1e zou ik een andere garage gaan zoeken, want foutlampjes horen niet te branden, ook niet bij Opel.

Gezien het zwakker worden van de verlichting tijdens het rijden en na door een gat rijden weer sterker worden, denk ik aan een bedradingsprobleem van de dynamo. Deze laad kennelijk af en toe niet bij. Of die breuk of slecht contact in de externe bedrading zit of binnen in de dynamo moet uitgezocht worden.

Daarna de motor-computer uit laten lezen en dan de foutteksten en foutnummers hier plaatsen.
Dan kan iedereen hier er wat over zeggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.