Opel Zafira: Problemen met starten: motor slaat niet aan/schudt Zafria 1.8 LP

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 Z18XE

Wat ik nu heb met mijn Zafira is dat de motor niet start, hij slaat niet aan. Hoe is het begonnen, even alle verdachte punten vooraf op een rij:

- sinds laatste 7 maanden. Op de LPG (Vialle) schakelaar het groene lampje (aanduiding LPG stand) valt soms uit voor een langere tijd, tijdens het rijden, soms flikkert ie. Het zelfde heb ik gemerkt, gebeurd met de rode lampje (aanduiding BENZINE stand). Dit heeft geen invloed op motor rij -gedrag.
- sinds 2-3 maanden motor houdt in na elke bocht (bocht naar rechts dacht ik, misschien omdat deze meest voorkomt.) Volgens mij deed ie dat alleen op LPG. Als je gaspedaal niet loslaat dan schud hij even, omdat trekkracht die weggevallen was komt plotseling terug.
- sinds 1-2 weken motor slaat wat later aan 's ochtends. Ik ben altijd gewend van deze auto dat ie na de "halve" slag gelijk aanslaat zowel 's ochtends als bij warm motor. Maar in deze periode moet wel tot 2 slag rond hebben gedraaid voordat ie aanslaat. Soms ook zelfs 2de start poging nodig.
- [weer is nu wel warm] Auto start wel maar als je de gaspedaal intrapt komt ie niet op toeren, maar heeft neiging tot afslaan. Zonder gas geven stationair loopt ie wel goed. Eenmaal op gas loopt ie wel goed!
- Dit laatste heeft 1 dag geduurd, daarna start hij niet, als hij toevallig start na zoveel start pogingen, dan loopt ie stabiel bij gas geven weer onregelmatig en komt helemaal niet op toeren. Hierbij schudt hij heel erg en slaat af. Het is mij niet gelukt om hem warm te draaien, omdat hij nu niet start, maar af en toe wilde ie wel aanslaan, maar dit gebeurd niet!

Auto zelf heeft geen storingen aan.

Ik heb zekeringen nagelopen. Brandstoffilter vervangen, oude brandstoffilter was ook niet verstopt. Benzinetank dop eraf gehad, er zaten geen gassen / vacuüm in! Bij de bedrading op de kleppendeksel. Dit zijn injectoren bedrading, heb ik de massa oogje ontdekt die eigenlijk nooit aan de massa had gezeten, was met opzet verstopt in de kabelboom hoesje. Ik heb aan deze oogje startkabel gehad direct aan de accu min poll.

Einde raad. Ik zou fijn vinden als iemand mij kunt helpen.

Ik hou van deze auto!

P.S. Misschien niets mee te maken, maar ter info: Voorheen(maanden of 3 terug) massaproblemen gehad, hierbij had ik de accukabel aan de accupoll klem vast moeten maken, deze leidde toen tot de oplossing.

original25

Geplaatst door original25 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

original25 (0), 10 jaar geleden

Vandaag

1. Slang achter de benzinefilter losgemaakt in de richting"flow". Tijdens starten komt daar benzine uit. Hiermee heb ik dan benzinepomp getest. Deze werkt dus wel.

2. Bobine unit (bobine rail) heb ik gedemonteerd aan de massa kabel gehangen en 1 bougie heb ik om de beurt in elke bobine getest. Dus wel even starten en kijken of die vonkt. In de bobine 2 en 3 waren de vonken minder fel en minder regelmatig. In de 4 en 1 waren iets feller en meer regelmatig. Over het algemeen vonken ze niet echt goed. De bougies waren wel nat(benzine), niet erg nat, maar wel nat. Ik heb ervoor auto laten slepen naar andere plek.Tijdens slepen is motor gedraaid in de 2e, 3e versnelling. Ik wil zeggen dat motor heeft gelopen, maar als ik de koppeling intrapte dan stopte hij weer.

3. Ik heb ook 4 (2 x 2) zekeringen van LPG uitgehaald, om zeker van te zijn dat LPG installatie geen invloed op de auto heeft mocht ie kapot zijn of zo. Maar geen veranderingen.

Is dit nou bobine unit die defect is? Wat is het dan wel?

original25 (0), 10 jaar geleden

ANWB is vandaag bij geweest.

ANWB monteur heeft
- auto gelijk laten starten door met de remmen reiniger spray in de inlaat te spuiten. Auto liep heel goed op die reiniger, nadat auto was warm gelopen schakelde hij over naar LPG en liep verder zelfstandig.
- vervolgens is de spanning op de benzinepomp doorgemeten. Deze was goed. Zowel + rood/blauw draad onder de achterbank als - bruin draad had spanning.

Wat er ook opviel dat de benzinepomp weinig geluid maakte tijdens het starten.

Met de hogere voltage van ANWB tijdens startte probeerde auto aan te slaan. Maar dat had ik dus ook eigenlijk ervoor.

I het nou tocht de elektrische brandstof benzine pomp?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.