Opel Astra: problemen met stationair draaiende motor

Bouwjaar: 1996

Ik heb een astra met x16szr motor en ook ik heb sinds kort problemen met een stationair draaiende motor.
Na starten redelijk normaal en daarna bij het stoppen en ontkoppelen varierend tussen de 1500 en 3000 toeren. Als ik de motor weer uit zet gaat het weer even goed. Na een paar minuten springt het MM lampje aan en gaat niet meer uit. Ik heb daarna alleen nog korte ritjes in de stad gereden en verder geen gekke dingen gemerkt.

In topic http://www.problemcar.nl/index.php?topic... wordt voor een x16sz beschreven wat er schoongemaakt moet worden dus dat wou ik ook maar eens proberen (of is de x16sz weer heel anders dan de x16szr). En na het lezen van alle andere berichten over de stappenmotor had ik nog de volgende vragen.

Heeft mijn probleem inderdaad met de stappenmotor te maken of moet ik het ergens anders zoeken?
Als het de stappenmotor is, hoe maak ik die het beste schoon en wat maak ik allemaal schoon? (is wd40 de carburateurreiniger waar iedereen het over heeft?)
Moet ik er ook meteen een nieuwe pakking op zetten?


alvast bedankt.
groeten Pim.

Pim9103

Geplaatst door Pim9103 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

eerst even foutcode uitlezen als het motor lampje gaat de computer in noodloop waardoor het toerental omhoog gaat
groetjes ceesie

Pim9103 (0), 19 jaar geleden

Ik ben vandaag bij de dealer geweest, foutcode P0505. Volgens de monteur inderdaad een vuile stappenmotor.
Die ga ik dan maar eens schoon maken. Was vandaag te laat om nog carburateurreiniger te kopen. Mag dat ook met wasbenzine of iets of moet het perse carburateurreiniger zijn.

groeten, Pim.

Dennis69xx (0), 19 jaar geleden

controlleer even voor de zekerheid of je snelheidssignaal naar de computer niet verstoord word. Je kunt dit testen door tijdens het rijden de twee knopjes van je klokje ingedrukt te houden. na 5 a 10 sec komt dan je hudige snelheid in beeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.