Opel Vectra: Radio CDR2005 ontgrendelen?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: z18xe

Geachte Problemcar,

De accu is afgelopen week vervangen en hierdoor is de stroom van de radio geweest. In het display staat nu "SAFE". Ik heb een code en ik heb het boekje met de instructies, maar toch lukt het niet.
In het boekje staat:
1) Zet het contact aan,
2) Zet de radio uit.
3) Druk op de AS knop en zet de radio aan en wacht tot je een pieptoon hoort.
4) ...

Ik weet niet of mijn radio nu uit of aan is, ik zie alleen dat "SAFE" in het display, maar er komt geen enkele reactie op de aan/uit (OI) knop en ook niet als ik enkel de AS knop ingedrukt houd. Geen pieptoon en geen streepjes en geen getal hoeveel pogingen ik nog mag gaan. Totaal geen reactie eigenlijk .... dus mijn vraag is hoe ik nu die radio kan ontgrendelen? Iemand tips?

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Doix

Geplaatst door Doix (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Doix (0), 13 jaar geleden

Aanvullende informatie:

Radio ging altijd alleen aan en uit over contact en ging pas echt uit als je de contactsleutel UIT het contact trok. Omdat de auto bij het schadebedrijf stond en nadien enkele dagen met de sleutel in het contact in de werkplaats heeft gestaan is de accu (die er overigens toch al 7 jaar inzat, was nog nooit vervangen) gewoon leeggetrokken, vandaar dat ook de accu vervangen moest worden ..... de radio reageert niet meer op de aan/uit knop, maar is die CDR 2005 unit nu f*ckedup of moet ik naar de Opel garage of is er toch nog een workaround?

Bij voorbaat dank voor reactie en met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Doix (0), 13 jaar geleden

Problem solved ... de bovenstaande handleiding bleek niet helemaal te kloppen voor mijn Vectra. Ik moest de auto van het contact zetten, dan de AS knop indrukken en de on/off knop, dan de auto op contact zetten en toen hoorde ik gelijk een piep en zag 10 ---- in het beeld komen. De rest van de handleiding klopte gelukkig wel en ik heb weer muziek in mijn Vectra.

Greetz,

Aad ~ Doix

Doix (0), 8 jaar geleden

Oplossing in vorig bericht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.