Opel Vectra: Rammelend of tikkend geluid uit motorblok

Bouwjaar: 1995

Beste Opelrijders, kenners,

Ik ben sinds vandaag eigenaar van een vectra a uit 1995 (januari) 2.5 v6 automaat. De auto rijdt geweldig echter ik hoor vanuit het motorblok een "rammeld c.q. tikkend" geluid. Wanneer ik de auto stationair laat lopen of tijdens het rijden het gaspedaal loslaat (uit laat rollen voor bijvoorbeeld een stoplicht)is dit geluid behoorlijk goed te horen.

Nu heb ik op dit forum meerdere dingen gelezen die wellicht het probleem veroorzaken; distributieriem of de kleppen, maar welke van de 2 problemen is het en wat zijn mogelijke oplossingen??

Wie o wie kan mij vertellen wat ik het beste kan doen en wat de kosten plusminus zijn? Is het überhaupt wel verstandig om nog een meter te rijden met de auto?

Met vriendelijke groet,

Bart-Jan Mulder

bartjanmulder

Geplaatst door bartjanmulder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo, zeg maar tegen de autokenner dat de hydraulische klepstoters niet te stellen zijn. Verder kan het helpen om inderdaad dunnere olie erin te doen, en natuurlijk kunnen de hydraulische klepstoters ook versleten zijn. Hoeveel heeft de auto gelopen? Verder rijden kan trouwens geen kwaad.

bartjanmulder (0), 19 jaar geleden

ik heb zojuist het "verhaal" ook al iets aangepast omdat ik dit ook las (zoals je begrijpt is mijn autokennis nul!)

de auto heeft 125000 gelopen, maar het geluid vertrouw ik voor geen meter, wat kan de schade zijn indien de klepstoters versleten zijn?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi, bart-jan


heb je het oliepeil al nagekeken.?


paul,

bartjanmulder (0), 19 jaar geleden

Paul, ik heb die gechecked en deze is prima in orde en de olie ziet er ook goed uit (niet vies, of superdonker)

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


het zou kunnen dat er een klepstoter stuk / vervuild is.

je zou voor het verversen van de motorolie even een motorreinigings middel toe kunnen voegen aan de oude olie en dan vervolgens de motorolie gaan verversen..



paul,

bartjanmulder (0), 19 jaar geleden

Paul, bedankt voor je tips en trucs, echter kan ik nog wel met de auto rijden??

Ik moet hem morgen namelijk gebruiken (soll.gesprek) maar ik wil hem natuurlijk niet kapotrijden.

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is soms moeilijk te beoordelen van achter de computer, maar je kunt ook even langs een garage rijden en het geluid laten horen. Misschien kunnen ze zo zeggen wat het is.

bartjanmulder (0), 19 jaar geleden

Heren, ik zal de raad opvolgen en netjes langs de garage rijden! Bedankt tot zover en ik zal de "oplossing" op het forum vermelden.

bartjanmulder (0), 19 jaar geleden

Paul en Roel,

Dunnere olie (5w/40) is toegevoegd evenals het reinigingsmiddel, helaas is het tikken/rammelen nog niet over, hoelang na het vervangen van de olie gaat het ook werken?

Nu kwam ik er ook achter dat de auto op 400 á 500 tpm stationair loopt, als ik de gashendel iets opentrek zodat de motor op 1000 tpm stationair loopt is het rammelen/tikken ook voorbij, kunnen jullie wat met deze gegevens??

Graag hoor ik nog van jullie voordat ik woensdag naar de opeldealer rijd. De garagehouder die de nieuwe olie heeft toegevoegd begon al over "versleten nokkenas" maar dan moet volgens mij het rammelen consequent hoorbaar zijn en dat is niet het geval.

BJ

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi bart-jan



het zou kunnen dat de nokkenassen versleten zijn

maar dit moet je kunnen zien als je de klepdeksel eraf zou halen

dan pas word het duidelijk of het dit idd, is.



paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.