Opel Astra: Ratelend geluid bij remmen en bocht linksom

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

Bij het remmen en bij een bocht linksom hoor ik een ratelend geluid. Dit hoor ik alleen als ik de ramen open heb. Binnenin de auto hoor je het niet. Het lijkt alsof het bij het rechterachterwiel vandaan komt. Dacht eerst aan een ronddraaiende wieldop maar die zit goed vast. Hebben jullie een idee wat dit kan zijn?

Hanekamp

Geplaatst door Hanekamp (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Check je wiellager eens, lijkt me dat deze nu wel overleden is..

Cor

astrafan737 (0), 17 jaar geleden

hoi lk heb precies hetzelfde gehad ben bij garage geweest alles nagekeken en denken dat het de uitlaat is ongeveer jaar geleden nieuwe demper gemonteerd

Hanekamp (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor jullie antwoorden. Toch nog een vraag. Ik heb eerder een kapotte wiellager gehad maar dat was voornamelijk te merken aan een zoemend geluid bij bepaalde snelheden, ook binnen in de auto. Nu is het echt een ratelend geluid alsof er een soort kiezelsteentje ronddraait in het wiel. Dit is bij het remmen het geval, laat ik de remmen los is het geluid ook weg. Mbt de uitlaat-tip. Het is echt alleen rechtsachter bij het wiel, daar zie ik zelf (als leek) weinig van een uitlaat. Als ik links uit het het raam hang hoor ik helemaal niets. Misschien dat dit e.e.a. nog wat duidelijker maakt om eventueel iets te kunnen 'bevestigen' van wat het kan zijn.

astrafan737 (0), 17 jaar geleden

ik had het vorige week en alleen bij echt warm weer maar dan linksachter bij de garage geweest maar zeiden het is geen lager maar om op terug te komen op uitlaat er zitten schotjes in de demper en kunnen gaan [werken] zehebben remmen los gehad maarniets bijzonders gezien en mee gereden gr cees

Hanekamp (0), 17 jaar geleden

ok bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.