Opel astra 1.7 dtl 68 pk: remmen

Bouwjaar: 1994

hallo zit met het volgende probleem , een opel astra ( break )vorig jaar nieuwe remschijven en remblokken gemonteerd en remcilinders achteraan .Nu gisteren nieuwe remmenset achter+ nieuwe trommels. Ik heb de indruk dat de auto zwakke remmen heeft , dit was vroeger ook al ,maar ik vind dat het rempedaal toch wel heel diep kan worden ingetrapt . Hebben deze auto s zo n zwakke remmen? of wat zou er mis zijn ? remsysteem is ontlucht , remklauwen zitten los remblokken en schijven zijn in orde . iemand een suggestie ? Opeltje? een opel astra DTL bwj 94 zonder abs alvast bedankt

opelfan

Geplaatst door opelfan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Salih Actos Power (0), 19 jaar geleden

ik heb het ook gehad pas.aan de rembekrachtiger zit een buis verbonden die naar de pomp gaat die aan de kleppen deksel gemonteerd staat(denk een facum pomp of zo ..zou de werking wel graag wille wete)aan deze buis of leiding zit een pinneke ingestoke trek deze eruit (bij draaiende motor en laat paar kere drukke op de rempedaal en steek de pin trug in.volgens mij kan die helpe ma ben nie zeker bij mij alvast wel.

opelfan (0), 19 jaar geleden

zal het eens nakijken , toch wou ik graag weten of er nog mensen kampen met dit probleem?Het rempedaal duw je op bijna 2 cm van de bodem , hij remt wel en natuurlijk moeten de nieuwe remschoenen nog wat inslijten, maar dit is toch niet normaal .
als grote opelfan Opeltje enig idee ?

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

afstelling achter remmen?

mvdkant (0), 19 jaar geleden

zakt jouw rempedaal dieper weg in de bodem als je je voet op het rempedaal houdt, bijvoorbeeld voor het stoplicht? zo ja dan is wellicht je hoofdremcilinder inwendig lek en is dan aan vervanging toe. dit verklaart dan ook dat dat je auto maar matig remt terwijl je toch een normale druk uitoefent op het rempedaal. overigens zie je aan het bakje op de hoofdremcilinder geen vloeistofpeil daling, dit komt doordat het systeem dicht is maar dat de remcilinder inwendig lek is.

mocht dit niet het geval zijn maar je moet wel abnormaal kracht op je rempedaal zetten om goed te kunnen remmen dan heb je wellicht een defecte rembekrachtiger.

succes.

groetjes,
martin.

remco9422 (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb dit porbleem ook gehad met een Astra. Hele grote vrije slag. Heb toen voor 50 euro op de sloop een goed werkende hoofdremcilinder plus rembekrachtiger gehaald en gemonteerd. En probleem was verholpen. Denk eerder dat het de bekrachtiger is...

Gr.
Remco

opelfan (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de reacties allemaal , om op de vraag van Opeltje te antwoorden ik vermoedde al zoiets .Mvdkant , het rempedaal zakt niet verder weg wanneer je het ingedrukt houdt het remvloeistof niveau is in orde .De rembekrachtiger ? ik dacht dat je dan veel meer kracht moest uitoefenen op het pedaal . Mij hebben ze altijd deze truc geleerd : een paar keer met de rem pompen , pedaal ingedrukt houden en de motor starten . pedaal voel je dan zakken en dan is je rembekrachtiger in orde . Heb alvast een afspraak met de garage voor een grondige check up van het remsysteem . wil alvast nog zeggen dat dit een fantastische site is .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.