Opel Astra 1999: versnellingsbak en aandachtspunten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2000

ik heb een 3 tal vragen, namelijk:

ik heb nogal veel speling op de pook, wanneer is de hoes eraf haal kan ik zien dat er ruimte tussen de bal en het huis zit. dit veroorzaakt ook de speling. Kan ik hier iets aan doen en hoe?. ik heb geprobeerd de pook los te krijgen maar dat lukt niet. (metalen pen losgetrokken).

bij lage toerentallen < 1000 ratelt de versnellingsbak, dit schijnt normaal te zijn. is hier niks aan te doen, (nieuwe olie?.)

ik ga komende zomer met deze auto naar italie, en ik wil dus zeker weten dat een met een auto ga die in een top conditie is. zijn er nog bepaalde aandachtpunten / kwaaltjes waar ik op moet letten.

Ik weet dat er 5w30 olie in moet, ik heb er momenteel gewoon nog 10w40 gastrol voor diesels in gegoten. Tot nu toe valt het olieverbruik erg mee. Maar ik neem dus aan dat ik er niet zomaar 5w30 kan bijgooien. Ik heb ook pas gelden de retourleidingen vervangen. ook zijn de banden, remblokken, remschijven in een goede conditie. Alleen heb ik het idee dat de antirolbeugels gesmeerd moeten worden, kraakt namelijk nogal bij drempels, vooral achter. Als ik een tijdje heb gereden hoor je niks meer.

Zijn er ook nog bepaalde dingen/gereedschappen die jullie zouden meenemen (vatje olie, lampen, ???)

Alvast bedankt

jorisor

Geplaatst door jorisor (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dupl-u-8045-5dd14816eb951+clubman (0), 19 jaar geleden

Je zegt het zelf al.
Een litertje olie, reserve lampjes, 5of10 liter reserve diesel, genoeg water 5 liter, bandenspanning vergeet de reserveband niet en dat kraken kan geen kwaad kost ook niet zo veel om die rubbers te laten vervangen.

Goeie vakantie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.