Opel Astra: remmen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7dtl 68pk

opel astra 1.7 dtl waarvan de remblokken aan vervanging toe zijn . Nu heb ik een paar vragen . remblokken en schijven zijn 63.000km geleden vervangen ( ongeveer 3 jaar geleden ) .
3 jaar geleden plaatste ik nieuwe blokken op de oude remschijf , deze zag er nog behoorlijk uit . Aan de uitsparing in de remschijf te zien was de min slijtage grens nog niet bereikt . Het resultaat was echter niet goed , het rempedaal voelde wat sponsachtig aan , de remmen beten niet meer door en ook piepen . ik bezocht de garage waar ze mij na inspectie van de remmen adviseerden om nieuwe schijven en nieuwe blokken te monteren .
De schijven konden niet afgedraaid worden volgens de monteur . na nieuwe blokken, en schijven te hebben gestoken remde de auto weer normaal .

Nu echter mijn bezorgdheid , de remblokken zijn na 63.000 km aan vervanging toe en de schijven zien er net hetzelfde uit als 3 jaar geleden, moet ik nu weer nieuwe schijven monteren ? gaan deze echt niet langer mee , zodat je altijd verplicht bent nieuwe schijven te monteren ?

Welke opel specialist kan mij hiermee advies geven alvast bedankt !

opelfan

Geplaatst door opelfan (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

mario dat sponzige wat je voelde kwam waarschijnlijk door dat er een randje op de remschijf zat waardoor niet het hele blok in contact kwam met de schijf.
dit moet dus slijten.
ik zo gewoon de blokken vervangen en dan gewoon rijden dan remt hij eerst wel minder maar dat wordt gewoon wel beter als ze ingeremd zijn.
koop wel goedxe remblokken en niet de goed koopste.

groetjes jan.

jackvectrac2.0ne (0), 17 jaar geleden

Je kunt ook met een slijpsteen de randjes weg slijpen. heb je niet het gevaar het gevaar dat je auto door schiet doordat de remmen niet goed pakken. Doe ik ook altijd. Remmen werken dan direct goed, moet alleen eerste kilometers rustig remmen om de twee delen op elkaar te laten inwerken.

m.v.g. Jack

opelfan (0), 17 jaar geleden

goed , ik zal het zo eens proberen ! mvg mario

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.