Opel Vectra: remolie druk zelf doen?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 - 16V

Ik ben bezig geweest met de remmen van de auto. Ik heb de voorremschijven vervangen en de voor- en achterblokken. Nu zat 1 remcilinder van de achterremvast. Nu heb ik de hele remklauw eraf gehaald en hierdoor is er remolie uit het systeem gelopen. Ik heb daarna wel gewoon de klauwen er weer opgezet. Maar nu remt ie nie meer!!! Ik heb een bus remolie gekocht. Die kan ik dan in het resevoir gooien en dan pompen en dan doet ie het weer, toch? Of kan ik de auto gewoon beter door professionals laten repareren?

VinnyVectra

Geplaatst door VinnyVectra (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

SV (0) PRO, 17 jaar geleden

je zal hem moeten ontluchten,gaat als volgt:
je moet hiervoor met 2 man zijn
eentje op het rempendaal laten pompen en dan pendaal ingetrapt houden
nr 2 draait dan het nippeltje op de remklauw open zodat de lucht er uit komt> nippel weer dicht en dan pas rem weer los laten.
weer pompen>rem vast>nippel open>nippel dicht>rem los,net zo lang tot je weer remdruk hebt.
er zit een kans in dat je dit bij alle wielen moet doen om de lucht er uit te krijgen.
het mooiste is om even een stukje doorzichtig slang op de nippel te zetten en de olie die er uit komt in een flesje op te vangen.
dan kan je goed zien of er nog lucht uit komt en het spuit niet alle kanten op(word zo een smeerboel anders)
sc6...steef.

jan5047 (0) PRO, 17 jaar geleden

nee je moet hem nu onluchten gaat als volgt :zorg dat je resorvair is gevuld, draai de ontluchtingsnippel van de remklauw opendoe daar een slangetje op en doe det uiteinde van de slang in een flesje met b.v water pomp nu voorzichtg op het pedaal totdat er geen lucht meer uit het slangetje komt draai dan de nippel dicht en dan zal het goed zijn ,
Pas op dat je bij het ontluchten het rempedaal niet tot de bodem trapt om beschadiging van de hoofd rem cilinder te voorkomen
succes er mee jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.