Opel Calibra: rempedaal gaat diep

Bouwjaar: 1993

hallo
vandaag toen ik naar me werk rijde en wou remmen ging mijn rempedaal diep in!!!
mijn auto remde wel af en kon op normale wijze tot stilstand komen. denkent dat het gewoon storing of zo was laat ik het zo.
op de terug weg naar huis geen problemen,thuisgekomen en me auto netjes aan het parkeren gaat mijn rempedaal terug diep in.
op het eerste moment voel ik lichte tegendruk op me pedaal maar gaat dan weer diep in,zelfs na enkel keren pompen nog altijd,geen waarschuwingslampjes op het dachboard lichten op en het rem olie pijl is ook goed.
vreemde van al is dat de auto wel remt en de handrem ook,ook onderaan de wagen nagekeken of er mss olie lek zou kunnen zijn maar niks gevonden.
kan er mij iemand helpen met dit probleem en eventueel uitleggen wat de oorzaak heirvan is of kan zijn, ik vertrouw het niet zo want als ik eventueel een noodstop moet maken dan tot de vaststelling komen dat mijn remmen niet werken.
groetjes

molkoekie

Geplaatst door molkoekie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

wageral (0), 18 jaar geleden

Misschien een rare vraag: maar heb je je remoliepeil al gecontroleerd?
Groet,
Ger

calibra8180 (0), 18 jaar geleden

ja,remoliepeil is gecontroleert,vetrouwde niet op het instrumentenbord dat ik het dan manueel heb gecontroleert.
rem blokjes voor en achteraan zijn over 1maand vervangen geweest + de voorste schrijfremmen,achterste maar weinig slijtage (geen rand) op de technige keuring was 2weken geleden ook hele in orde. vreemd van al remd de auto perfect en is er geen beweging in te krijgen zelfs als het rempedaal volledig ingedrukt is (wel bij draaiende motor)

hans3943 (0), 18 jaar geleden

Als er gnenoeg remolie inzit dan is het waarschijnlijk de hoofdremcilinder.
Voor opel zal dit met een revisiesetje voor de hoofdremcilinder wel opgelost zijn.

Gr Hans

calibra8180 (0), 18 jaar geleden

dat is dat groot rond ding waar het reservoir met de remvloeistof opzit dan dat ik zou moeten vervangen,kent er daar iemand eventueel ook de prijs van.
anders zoek ik wel een 2de hands als het te duur is
alvast bedankt voor jullie hulp

tijne (0), 18 jaar geleden

ik zou eerst de rem bekrachtiger na kijken.

lijkt mij er op dat hij op het ene moment valse lucht trekt en het andere moment niet.

gr tijne

mvdkant (0), 18 jaar geleden

als de rembekrachtiger het niet doet dan moet je erg veel kracht op het rempedaal zetten (olifantgewicht) om de auto tot stilstand te laten komen (eigen ervaring met kadett)
als je hoofdremcilinder kapot is dan merk je dat je het rempedaal dieper moet intrappen om tot stilstand te komen. je hebt hierbij niet noemenswaardig meer kracht voor te zetten. het duurt in de regel ook wat langer voordat de auto tot stilstand komt. (ook eigen ervaring met ford escort)
in de hoofdremcilinder zitten 2 zuigers, als de een niet meer goed werkt (en daardoor dus 1 remcircuit uitvalt) zal het 2e circuit nog gewoon werken.

ik ga voor de hoofdremcilinder.

groet,
martin

calibra8180 (0), 18 jaar geleden

sorry voor de 2de gebruiker
ik had gewoon mijn vraag gepost en zag dat ik een andere gebruikersnaam had.
het was de eerste keer dat ik op deze pagina terecht kwam en poste gewoon mijn vraag. blijkbaar moet ik op de één of andere manier automatich ingelogt zijn geweest met een andere gebruikrsnaam die ik totaal niet ken,dus heb ik dan mijn eigen acount aangemaakt.
ik zal best denk ik mijn wagen in de garage binnen steken denk ik. remmen zijn beetje een te gevaarlijk ding voor mij dus ik vertrouw het niet zo veel, heb wel al zelf veel vernieuwd aan mijn wagen,andere veerpoot,remschijven,remblokjes,nieuwe koppeling en ook de boute zelf, (5de vitesse kapot) nieuw stuurhuis,nieuwe dynamo. glas van de lichten vooraan ook aan bijde zeiden al mogen vervangen, nieuwe carterpan onderaan de motor en dan nog enkele kleine werkjes.
maar remmen heb ik nog nooit niet moeten aan werken,ik weet gewoon dat deze opnieuw moeten ontlucht worden en dergelijke en daar ken ik niet zoveel van.
mijn auto remt wel op het juiste moment dat die zou moeten remmen,en heb een zacht pedaal,eerste lichte tegendruk zoals altijd maar pas daarna kan je die gewoon doorduwen,
enkel maar als de motor niet draait heb ik een hard pedaal, ik laat mijn wagen nu stilstaan want ik vertrouw er niet zo op,handrem zal het wss ook niet goed doen aangezien achteraan het ook schijfremmen zijn.
toch alvast bedankt voor al de nutttige informatie die ik hier heb kunnen opdoen, ben er echt al veel mee vooruit geholpen dat ik dan eventueel zelf de oorzaak van het probleem kan proberen op te lossen
groetjes bart

calibra8180 (0), 18 jaar geleden

hey, vandaag andere hoofdremcilinder gestoken en alles is weer dik in orde, intussen ook andere remleiding gestoken aan beide zeiden vooraan, eentje was beetje uitgesleten door het slippen ergens tegen de aandrijfas (die rubber)wat normaal niet zou mogen denk ik. nu beter gemonteert zodat het niet meer kan slippen.
allemaal bedankt voor jullie goede reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.