Opel Zafira 2006: Rempedaal komt niet volledig terug

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z18XER, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 103

Beste forumgebruikers

Ik heb een hardnekkig probleem met mijn Opel Zafira 1.8 uit het jaar 2006, inmiddels ruim 200.000 km op de teller en nooit belangrijke problemen mee gehad.
Na recent in de file te hebben gestaan met daarbij veel optrekken en remmen, viel op dat het rempedaal niet helemaal terugkomt in de neutrale positie. De rem is steeds lichtjes ingedrukt, dit is ook te merken met rijden en de remlichten blijven aan staan. Probleem is gelukkig wel te verhelpen door het pedaal met de voet weer wat naar je toe te trekken.

Naar de garage gebracht, alles gesmeerd en nagekeken, in eerste instantie leek het probleem verholpen maar helaas trad het probleem na een paar dagen weer op. De garage is niet bekend met dit probleem en weet ook niet goed hoe nu verder. De remblokken zijn toevallig recent bij de APK nog vervangen. Er wordt nu gedacht om de hoofdremcilinder te vervangen maar de vraag is of dit het probleem op gaat lossen.
Is er iemand die een suggestie heeft of wie dit probleem herkent?

Robertvdp

Geplaatst door Robertvdp (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1420) PRO, 1 jaar geleden

Terugtrekveer is niet defect ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.