Opel Agila: reparatie uitlaatspruitstuk ?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo allemaal,

Eeristeren sloeg mijn auto 2x af bij het starten. Lampje oranje auto met steeksleutel ging branden. Auto reed daarna met slakkegang. Volgens ANWB was er iets met motortje achter het gaspedaal. Later zei hij de sensor. In 1ste instantie codes getest met apparaat, maar geen foutcode.
Later testte hij met draden met rode en zwarte plug? zonder apparaat volgens mij op andere plaatsen.
Auto werd naar Opelgarage gesleept. Ik had toevallig een Assist brief die ik kreeg bij de grote beurt in maart.
Ik kreeg via MultiRent daar een vervangende gratis auto mee voor 4 dagen.
Garage belde gisteren op dat het het uitlaatspruitstuk was, electronica en hij had het over een pakking. Als ik alles goed heb onthouden tenminste....
Onderdeel alleen kostte al xx euro. Suzuki onderdeel bestellen of geen echt Opelonderdeel kon niet volgens de werkplaats want die hadden ander electronica.
Eigenlijk kan ik de reparatie van xx euro niet betalen, moet ervoor lenen, maar ik kan ook niet zonder auto.

Wie weet een oplossing of goedkopere onderdelen en kan ik de auto dan bij de Opel weghalen en elders laten maken? Zij hebben onderdelen al besteld en beginnen maandag met reparatie.

Alvast bedankt.

Marion59

Geplaatst door Marion59 , lid sinds 10 jaar geleden

17 Reacties

richard9712, 10 jaar geleden

Onderdelen halen bij de sloop. Bijvoorbeeld via www.onderdelenlijn.nl of www.onderdelenzoeker.nl

Marion59, 10 jaar geleden

Ok, dankjewel. Inmiddels heb ik al via onderdelenzoeker gevraagd.

Alleen hoe laat ik hem dan maken?

Pjotr9136, 10 jaar geleden

Je zou ook de garage kunnen vragen om hem te maken met een aangeleverd of door hun gekocht gebruikt onderdeel (ik zou hun laten inkopen zodat er geen komentaar kan zijn op het gebruikte deel).
Als de garage waar hij nu staat dat niet wil kun je ook altijd nog een ander zoeken.
Overleg wel snel, zorg dat je duidelijke afspraken maakt voor ze beginnen.
Laat ze ook meedenken over een zo betaalbare mogelijke oplossing en vraag ook naar eventuele voor en nadelen.
Vraag ook of je de komende tijd nog andere grote kosten moet verwachten.
Houdt er wel rekening mee dat een auto als hij ouder wordt meer aan onderhoudt zal gaan kosten en om de tijd een grotere reparatie kan voorkomen.

Succes,

Peter

Marion59, 10 jaar geleden

Hartelijk bedankt Peter. Ik vind het ook vervelend als ik de auto daar weghaal en zeg dat ik hem ergens anders wil laten maken.

Ik ga ze maandag gelijk bellen en vragen of hun zelf een oplossing weten, dan kunnen ze in ieder geval meedenken en dan zal ik de door jou aangegeven dingen ook inbrengen.

Marion

Ralf_Jensen PRO, 10 jaar geleden

Hoi,
Marion, jij hebt toch in overleg met je garage besloten om de onderdelen te (laten) bestellen, en de reparatie te laten uitvoeren?
Ik denk dat ze niet blij zijn met deze actie. Het bestelde onderdeel zal je waarschijnlijk moeten afnemen.
Vraag of ze misschien een uitgestelde betaling accepteren.?

Ik vind het vervelend voor je, dat je in deze situatie terecht bent gekomen, maar zij hebben dit onderdeel speciaal voor je besteld.!

Hoop dat je eruit komt. samen met je garage.

richard9712, 10 jaar geleden

Een speciaal voor jou bestemd onderdeel kan je in principe niet meer annuleren.

primera p11, 10 jaar geleden

Als die auto bij een dealer staat word er allen maar nieuw gemonteerd,dealer begint niet aan tweedehands spul,of je het nou vraagt of niet.

downforthecause PRO, 10 jaar geleden

Gewoon even je garage bellen of langsgaan, even rustig je verhaal/situatie vertellen/uitleggen en dan is er bij de meeste wel een oplossing te vinden....
Denk dat zeker in deze tijd de garage/dealer gewoon meedenkt met je, en liever de reparatie doet en dat je dan volgende keer weer terugkomt bij hun dan NU je geld afpakken en je met een ontevreden gevoel achterlaat en dat je nooit meer teruggaat.

Misschien ook de foutcode even vragen en wat nu exact moet vervangen worden...

Suzuki onderdelen zal niet gaan bij een Opel in een Suzuki zit namelijk een andere motor dan in de Opel, andere delen zijn redelijk gelijk maar dat weer net niet.
En voordat je wat 2ehands besteld misschien handig om te weten of je uberhaupt het juiste laat komen???Gezien het feite dat je niet meer precies weet wat ze verteld hebben...

primera p11, 10 jaar geleden

Als ik het goed begrijp is ze ook niet erg thuis in techniek,geeft niks.
Maar dan maar laten maken bij de dealer en niet zelf gaan rommelen met de onderdelenlijn,spul moet ook nog gemonteerd worden en je moet ook nog het juiste hebben.
Ik zou een betalings regeling treffen of proberen er met de garage uit te komen en in de toekomst toch een potje te maken voor onderhoud auto als het mogelijk is.
Een auto kost nou eenmaal geld en onderdelen gaan niet eeuwig mee.

richard9712, 10 jaar geleden

Universeel autobedrijf kan ook 2dehands onderdelen monteren. Dealer is een (stuk) duurder in zowel de onderdelen als het arbeidsloon al hoewel je nu ook begint te zien dat hun tarieven langzamerhand steeds concurrerender beginnen te worden. Om zo ook oudere auto's voor onderhoud binnen te halen.

Marion59, 10 jaar geleden

Allemaal bedankt voor jullie reacties. Eerlijk gezegs had uik weinig tijd om na te denken en in het weekend kon ik dat wel. Had net voor het wegslepen nog een andere garage gebeld, maar die moesten het onderdeel bij Opel bestellen en zeiden dat ik hem dan beter gelijk daarheen kon brengen.
Inmiddels heb ik wel onde3rdelen via de onderdelenzoeker aangeboden gekregen en dat scheelt enorm veel. Alleen al xx euro voor de onderdelen en x euro voor montage vind ik toch vaag. Dan zou er dus amper werk aan zijn, want arbeidsloon is ook niet weinig bij Opel.

Inmiddels via via wel garage gevonden die e.e.a. zou kunnen testen en monteren. Scheelt xx euro. Die levert ook de onderdelen en katalysator en zo.
Ik ben niet tecnisch nee, althans niet qua auto's. Ik wist ook niet waar ik mn auto anders naartoe zou moeten laten slepen.

Maar goed, ik ga ieder geval in overleg met de Opeldealer. Maar het is so wie so de laatste keer dat ik daar ben geweest. Heb met andere auto's nog nooit zulke problemen en reparaties gehad, dus best lullig dat zoiets al na 7 jaar gebeurd, terwijl ik half jaar geleden voor het eerst bij de dealer een grote beurt heb laten geven van ruim xx en de auto daar in september APK heeft gehad.

Mijn oude Corsa van 27 jaar rijdt nog steeds, alleen ging ie roesten met 23 jaar en hebben we hem weggedaan. Ik heb altijd oude auto's gereden. Dus misschien ga ik wel weer terug naar een oude zonder electronica.

moderator PRO, 10 jaar geleden

Beste;
Problemcar is bedoeld voor het oplossen van technische problemen aan/van uw auto.
Het plaatsen van reparatie- en/of onderdeelprijzen is daar geen onderdeel van.
De prijzen kunnen door omstandigheden dusdanig verschillen dat dit niet relevant is voor
plaatsing op deze site.

Marion59, 10 jaar geleden

UPDATE

Helaas valt er niets te regelen met de Opelgarage. Het bleek om het gasklephuis te gaan.
Ik ben gister aan het eind van de middag de leenauto gaan inleveren en daar gelijk naar mijn auto gaan vragen. Hij was niet klaar, terwijl diegene had gezegd dat ze hem toch gingen maken. Ze waren er wel aan begonnen.
Je begint toch niet aan een reparatie als je bijv. niet alle onderdelen binnen hebt? Heb er geen goed gevoel bij.
Straks is het een kleinigheidje, dat dezelfde foutmelding kan geven of zo.

Marion59, 10 jaar geleden

LAATSTE UPDATE OPLOSSING

Dinsdag eind van de morgen hebben ze gebeld en alles uitgelegd. Er waren 2 foutcodes: 1. gasklephuis en 2. motorstuurapparaat.
Ze moesten dus eerst voor de 1e code gaan. Na reparatie van een nieuw gasklephuis bleek dat ie de 2e code nog steeds aangaf. Ze hebben toen het oude gasklephuis er weer ingezet en aan een bedrijf gevraagd of het motorstuurapparaat gereviseerd kon worden. Dat kon niet. Toen hebben ze er een nieuwe ingezet en toen deed ie het weer goed.
Ze hebben de kosten van reparatie etc. en de prijs van het gasklepstuurhuis weer van de rekening afgetrokken. Maar goed, ze zijn gelukkig eerlijk geweest en het kostte nog behoorlijk wat, maar wel een stukje minder.

richard9712, 10 jaar geleden

Reviseren van het motorstuurapparaat is wel degelijk mogelijk. Bijvoorbeeld door het bedrijf ACtronics.
Maar daar heb je nu weinig meer aan ben ik bang.

Marion59, 10 jaar geleden

Ze zeiden aan de telefoon dat ze het wel gevraagd hadden bij ACTronics, maar dat die het niet konden.

richard9712, 10 jaar geleden

Ok, het probleem is in ieder geval opgelost dat is het belangrijkste!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agila of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.