Opel Astra: Roestvorming om tankgat

Bouwjaar: 1992

Hallo,
Ik heb wat roestvorming om de tankgat (roest cirkelje). Nu wil dit snel verhelpen voor het alleen maar erger wordt. Ik kan het denk ik beter aan een schadeherstel bedrijf overlaten, maar daar heb ik he geld niet voor ben nl student.Mijn vraag is nu hoe ik dit zelf kan behandelen zo goedkoop mogelijk. Mocht het te moeilijk zijn of niet zelf te doen, evt de kosten ongeveer om het te laten doen.
alvast bedankt.
Rob

Opelmannetje

Geplaatst door Opelmannetje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

je kunt het beste de roest afkrabbelen, en dan de plekjes behandelen met een overspuitbare anti roest primer.



Willem

wageral (0), 18 jaar geleden

Ja, maar dit is toch een tijdelijke oplossing hoor....... Waarschijnlijk is de achterkant van deze plaats al enorm aan het roesten. Je ziet nu het eerste plekje waar de roest door het metaal heen is gekomen. Je kunt dit plekje weliswaar wegwerken maar binnen afzienbare tijd komen er gegarandeerd plekjes bij.
Mijn vorige Astra-F had dit probleem ook, alsmede de bekende plekken rondom de wielkasten. Uiteindelijk heb ik op zowel de wielkasten als ook rond de benzinedop nieuwe stukjes (laten) lassen. Kosten toendertijd (incl.spuiten) zo'n 300 Euro. Veel geld, maar de roest is nooit meer teruggekomen.
Je had de oude stukjes aan de binnenkant eens moeten zien.....
Succes,
Ger

wageral (0), 18 jaar geleden

Dat klopt, maar het probleem is dat je de achterkant van deze roestplekken niet kunt bereiken. Er zitten 2 stukken plaatwerk over elkaar. Er daar zit 'm nu juist het probleem: tijdens de afwerking van de auto in de fabriek hebben de roestwerende middelen deze kritieke plekken niet kunnen bereiken.......met de typische Astra-F plekjes als gevolg.
De enige echte (en afdoende) manier is helaas de slechte stukken vervangen. Gelukkig hebben ze bij Opel het probleem (weliswaar wat laat) onderkend en heeft de Astra-F vanaf ongeveer 1997 deze problemen niet meer, net zoals de "G" vanaf 1998.
Groet,
Ger

rottieroodmax (0), 18 jaar geleden

Nou Ger,ik heb een Astra F uit 1995 en geen spatje roest.Maar dan ook echt helemaal nergens.En onze andere Astra F uit december 1997 (ja we hebben er 2) heeft op de meest gekke plekken wat roest zitten.Gek hè?

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt rottirood.

Dat valt mij ook op.

Astra's vanaf 10 '94 roesten bijna niet.

Maar zie je de late '96 de '97 en '98 astra-F wel weer roest hebben.

Willem

astra rijder (0), 18 jaar geleden

Ik heb een Astra F uit 1993 heeft alleen een roest plek bij de motorkap vergrendelpin verder rest heeft hij geen roest.

Groetjes
Astra Rijder

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan heb je mazzel astra rijder.

De meeste van die leeftijd kun je tegenwoordig tractor wielen op zetten zonder de wielkasten uit te zagen :)

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.