Opel Frontera: rokende uitlaat en zwaarder motorgeluid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Hallo ,

De jeep heeft twee problemen :

1 Bij het rijden gaat nét voor de turbo aanspringt een iets meer ratelend motorgeluid komen en dan komen er meestal (grijze ? ) uitlaatpluimen uit de uitlaat . Je voelt dan ook het motorvermogen afnemen . Het is alsof er een dood moment is en dat de turbo een fractie te laat aanspringt , want bij een weinig gas bijgeven slaat deze wel aan en rijdt hij verder prima .

2 Zeer regelmatig houdt de snelheidsmeter en kilometerteller ermee op : naald op nul . Dit is vaak bij bepaalde snelheden maar toch variabel , en ik heb al eens gehad dat deze terug begon te werken als je de aanjager aanzette , en ook uitviel als je deze afzet .

Wie weet raad ?

Dank bij voorbaat

Groeten

nsu

Geplaatst door nsu (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Frontera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

lijkt wel of hij van timing afgaat,zit hier een automatische nokkenasversteller op

nsu (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk niet dat het aan de timing ligt , het is nl. enkel vlak voor de turbo aanslaat , niet daarvoor of daarna , ik denk dat het in de turbo of turboregeling te zoeken is

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

hoezo net voor de turbo aanslaat???deze draait toch altijd mee toerental afhankelijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Frontera of stel zelf een nieuwe vraag.