Opel Astra: ruit demonteren

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

Ik heb een vraag over mijn astra G 3 drs.
Ik wil de achterste zijruit rechts demonteren heeft iemand een idee hoe ik dit kan doen als het al zelf te doen is.
Er zit een een blaasje in mijn lak bij de "B" stijl en dit is precies daar waar een soort metalen strip van de achterruit door loopt over de "B" stijl, ik hoop dat jullie begrijpen waar ik bedoel.

Als iemand weet hoe het moet hoor ik het graag.

MVG Alex

puchgraz

Geplaatst door puchgraz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

proximuss (0), 13 jaar geleden

Hallo,
De zijruit van de astra G zit met kunststof moertjes vast aan binnenkant van de auto. Maar je kan niet het zwarte omlijsting van het raam zeg maar niet demonteren van het glas. Bij een astra g haal je hem echt in ze geheel los. Dus als je dat wilt vervangen kost dat je een nieuwe zijraam. (op marktplaats staan er wel eens van die zijraampjes te koop). Hoop je zo genoeg info te hebben gegeven. Mocht je nog vragen hebben kan je altijd nog een berichtje plaatsen. Succes!

puchgraz (0), 13 jaar geleden

Hey,

Bedankt voor de snelle reactie.
De ruit met omlijsting zijn nog goed het gaat meer om de lak van de b stijl zelf waar ik niet bij kan door de omlijsting.
Ik ga met dit antwoord kijken of ik er uitkom.

MVG Alex

proximuss (0), 13 jaar geleden

[quote=puchgraz]Hey,

Bedankt voor de snelle reactie.
De ruit met omlijsting zijn nog goed het gaat meer om de lak van de b stijl zelf waar ik niet bij kan door de omlijsting.
Ik ga met dit antwoord kijken of ik er uitkom.

MVG Alex[/quote]
Jah er zijn ook een paar schroefjes in je kofferbak loshalen waar je hoedenplank op rust. Dan haal je de bovenste kap los aan de bovenkant van het raam. Dan haal je die kap los het bovenste gedeelte bij je gordel. Pas wel even op dat die klemmetjes niet naar beneden vallen. En je moet met belijd (hard) snokken aan die kappen want die zitten best vast. Maar toch ook weer erg oppassen dat het plastic van je kappen niet kapot gaat. Mocht je een paar van die drukpuntjes zeg maar kapot maken dan kan je die gewoon halen bij de dealer. Als je dat los heb zie je vanzelf die kunststof moertjes waarmee het raam vast zit. Bij mij waren het wit kleurige. Draai ze met het vast zetten van je raam niet te vast. Als je met je steeksleutel 1 keer overheen schiet zit het al goed vast. En voordat je alle moertjes van het raam los hebt plak even wat schilders tape aan de buitenkant van het raam even vast. 1 stootje en je raam valt op de grond, dat is wel een beetje zonde dan zeg maar.
Mijn raam van de astra g was lek dus, heb er toen wat sikaflex tussen gedaan en het is weer waterdicht. Heb toen helaas geen foto's gemaakt (zat wat onder de kit:P)
Succes

puchgraz (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Ik heb nog een vraag niet over de ruit maar over de deurlijsten.
Ik wil deze er af halen om te spuiten, die van de deur kan ik er als het goed is zo afschuiven.
Maar kan ik de lijst die er achter zit er ook zo afschuiven. (het is een 3drs)

Groet

puchgraz (0), 13 jaar geleden

Iemand een idee?

MVG Alex

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.