Opel Omega: Ruitenwissers maken lawaai

Bouwjaar: 2002

Hallo,

Eerst en vooral uitgaande van de volgende veronderstelling.
Ruitenwisserbladen zijn nieuw, proper en de voorruit is proper.

Wanneer ik mijn ruitenwissers gebruik komt het vaak voor dat ze lawaai maken, wat kan ik hieraan doen?
Soms is het geluid echt onvoorstelbaar!

Alvast bedankt, en de beste wensen voor 2005!
Jeroen

Jerre84

Geplaatst door Jerre84 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

General Motors (0), 19 jaar geleden

Gebruik je orginele(opel)...of in ieder geval ruitenwisserbladen van een zacht rubbersoort.

Mvg General Motors

mvdkant (0), 19 jaar geleden

controleer eens of ze wel in de juiste hoek op je voorruit staan. staan deze in een verkeerde hoek dan kunnen ze over de voorruit stuiteren / klapperen en maken ze de ruit niet goed schoon en daarbij maakt het lawaai. afstellen gebeurt met het nodige buigwerk aan de ruitenwisserarm.

gr.
martin.

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

aanvulling op mvdkant: het rubber van een ruitewisser moet altijd slepend over de ruit gaan. Daarom kantelt het onderste gedeelte van de ruitewisser (het rubber dat op je ruit staat) Als de wisser zelf te scheef staat kan het rubber niet ver genoeg kantelen en gaat het "stekend" over de ruit, wat het stuiteren veroorzaakt

zeeuw32 (0), 19 jaar geleden

Hey Jeroen,

Misschien een noonoo opmerking maaruh zitten de ruitenwissers er goed op ??? Na installatie van nieuwe wissers (door schadebedrijf)op mijn auto (Astra) bleek dat de wissersbladen verkeerd om zaten :-/ Die stuiterde ook over mijn ruit met veel gepiep en geraas.....
Uiteindelijk na veel (onnodig) buigwerk enzo keek de monteur of de wissers wel goed zaten enne wat bleek NIET DUS....

Groet en goed 2005
Zeeuw

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Het wil ook wel aan de ruiterspoeiervloeistof liggen heb ik gemerkt...

kokkieomega (0), 19 jaar geleden

het beste is dat er orginele op komen.
ik had zelf eerst ruitenwissers van het merk halfords en dat gaf ook een zooi herrie, heb daarna niewe bij de dealer gehaald (ze waren toen in de aanbiedding)en nu heb ik nergens last meer van.

Jerre84 (0), 19 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor de vele reacties.

Mijn ruitenwissers komen van de Opel Dealer, verder weet ik niets van over het merk. Of ze in de juiste hoek over de ruit vegen weet ik niet, hoe kan je dat zien? En de opmerking van zeeuw32, daar kan ik even op verder.

Op de Omega zitten er twee, waarvan een grote met zo'n spoiler achtig ding, en dan een kleine. Die kleine zit aan de passagierskant. Aan de spoiler te zien zit die grote wel juist, die andere heb ik nog niet echt bekeken. Staat daar een pijltje op of, want ze passen blijkbaar in twee richtingen als ik goed begrijp? Als ze in 2 richtingen passen, zou dat een probleem kunnen zijn, want uiteindelijk gaat de ruitenwisser toch ook heen en weer? Hij veegt toch met de 2 kanten van het blad?

MartijnGR, mijn ouders hebben een Zafira van dezelfde garage, een Zafira heeft wel een andere opstelling, maar mijn ouders hebben geen lawaai. Is misschien niet het probleem bij mij?

Pascal, zoals je kan lezen, ze komen ook van de dealer, maar verder weet ik er niets over.

Misschien weet iemand hier nog iets mee:
Als de ruitenwissers horizontaal liggen, dan merk ik dat de kleine (de lawaaimaker) aan het uiteinde, zo'n 2 cm geen contact maakt met het glas. Als de ruitenwissers op en neer gaan, dan raakt hij wel volledig, misschien omdat de ruit aan de kanten te bol staat? Of staat hij niet scheef genoeg?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.