Opel COMBO: schakelmechanisme

Bouwjaar: 1996

Ik heb een bak van een astra geinstalleerd op mijn Opel combo, met juiste verhoudingen en versnellingsbak nummer, nu krijg ik het schakelmechnisme niet op de juiste manier afgesteld, zoals de vraagbaak aangeeft. Wanneer ik hem in achteruitschakel staat de bak in de 1ste versnelling. Wie weet hier een eenvoudig truck voor om alle versnellingen te kunnen schakelen , ik heb hem ook al eens op zijn achteruitversnelling proberen afstellen, helaas ging hij naar 1x schakelen weer naar 1ste versnelling in zijn achteruit?

groeten

Sebastian

sebastian_75

Geplaatst door sebastian_75 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

basje (0) PRO, 20 jaar geleden

bak in de vrij zetten zit er op het schakeldeksel een zwart plugje.(schakel mechaniek wel los he op de stelinrichting) Die eruit trekken en dan een boortje erin druken die net in het gaatje past ik dacht 5 mm. dan schakelmechaniek op zij drukken (tegelijk boortje aandrukken)tot het boorje het mechaniek vastzet (je voelt dat die erinvalt) als dat klaar is gaa je naar de pook toe en trek je het hoesje er van los.dan zie je een gaatje in de pook en ook een op de frame (pook in neutraal en dan naar links drukken) daar druk je dan ook een net passend boorje in of schoefendraaier. als die twee nu vast staan dan kun je de bout van het schakelmechaniek goed vast draaien boortjes verwijderen plugje weer in het schakeldeksel hoes weer monteren en klaar is kees. het is echt niet moeilijk.

succes basje

sebastian_75 (0), 20 jaar geleden

ik heb hem op het schakeldeksel inderdaad niet vast gezet.
maar in achteruitversnelling (pook ook)en de tweede optie in neutraalstand, pook inderdaad vastgezet.
ik ga het morgen proberen
Bedankt
groeten

Sebastian

basje (0) PRO, 20 jaar geleden

en is het gelukt????????? basje

sebastian_75 (0), 20 jaar geleden

Ja hoor, ik moest inderdaad het schakelmechanisme vergrendelen!
weet jij toevallig ook een truukje om het airbag systeem te resetten?
bedankt !

groeten

Sebastian

basje (0) PRO, 20 jaar geleden

moet echt door de dealer kun je echt niet zelf helaas. basje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.