Opel Astra: schurend geluid rechtsvoor Astra G

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0dtl

Heb hier een Astra die hard tegen een stoeprand is gereden, draagarm krom . Heb deze vervangen en uit voorzorg stuurkogel vernieuwd. Nu ik ga rijden komt er een vreemd geluid na voren. Als ik een bocht na links maak komt er een flink schurend geluid na voren. Net of de remankerplaat tegen de schijf komt maar dan veel erger. Het is ook niet zo`n typisch lager geluid of aandrijfas geknak. Iemand hier ervaring mee?

roger300

Geplaatst door roger300 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Veer van de remblokken misschien er afgeschoten en ergens tussen gaan liggen?

roger300 (0), 14 jaar geleden

Heb de remklauw eraf gehaald, zat niets tussen. Heb de veer weer gemonteerd. Het is echt een gaar schurend geluid. Heb zoiets zelf nog nooit gehoord. Kan wel het lager vernieuwen maar weet niet zeker of het dat is.

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Zit de centrale asmoer wel goed vast?

roger300 (0), 14 jaar geleden

Heb ik eigenlijk niet na gekeken. Heeft een flinke klap gehad op de rechter kant. Heb de centrale moer niet los gehad, zou dan toch het lager/naaf een flinke opdonder gekregen hebben?

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Zou maar zo kunnen. Door de speling "kantelt" de schijf in de bocht en zou dan de ankerplaat kunnen raken als deze kort langs de schijf loopt.
Even de borgpen er uit en een dop 30 er op zetten.

roger300 (0), 14 jaar geleden

Ga het dinsdag eens effe nakijken. Bedankt al vast..

roger300 (0), 14 jaar geleden

Wielnaaf vervangen, geluid blijft nog hetzelfde. Merk nu ook als ik wat harder over een drempel rij dat ik dan ook zo`n metaal-achtig geluid hoor.

roger300 (0), 14 jaar geleden

Probleem gevonden, het balansgewicht op de steekas kwam tegen een plaatje aan wat op het subframe zat. Alleen als de auto vol inveerd en als ik na rechts stuur.

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Opgelost dus. Mooi.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.