Opel Astra: Slecht accelerende Astra 2.0 DTI

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTH

Hallo,

Ik rijdt sinds een jaar of 2 met een Astra station met een 2.0 DTH motor. Al sinds een tijdje merk ik dat als ik volgas accelereer de motor af en toe in lijkt te houden. Dit voelt net of je last hebt van rijwind, maar dan vrij extreem. Ik heb alle slangen van de turbo gecontroleerd, hier waren geen lekkages. Ik kreeg nog het advies om de stekker van de LMM af te koppelen, dit hielp ook niet. Daarnaast is het verbruik op de boordcomputer enigszins hoger geworden, gaf deze normaal als ik met 100km/u op cruisecontrol over de autoweg reed ca. 4,5ltr/100km aan, is dat nou ongeveer een liter meer. Echter zo qua verbruik kan ik niet echt zeggen dat hij meer verbruikt.

Wat hij ook doet is slecht starten als hij even stil heeft gestaan. Als hij koud is, gaat het spiraaltje op het dashbord branden van het voorgloeien, als dit uit gaat start hij perfect, zelfs bij -10ºC. Echter als hij een uurtje stil heeft gestaan, gloeit hij niet voor, en start hij behoorlijk slecht. Ik heb de slangetjes en t-stukjes van de retourleiding vervangen, dit bracht geen effect. Lijkt me ook niet dat hij lucht trekt op de dieselleiding of aan de verstuivers, omdat hij ijskoud wel goed start, zolang hij maar voorgloeit.

Iemand enig idee wat al deze problemen kan veroorzaken? Overigens wou ik de turbodruk sensor nog controleren, iemand een idee hoe ik dit kan doen?

Speedy18

Geplaatst door Speedy18 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Roel

De stekker van de luchtmassameter aftrekken helpt je niet, ook zonder stekker zal de lmm niet goed functioneren.
Laat zowiezo de lmm controleren het lijkt er sterk op dat deze de geest heeft gegeven.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.