Opel Zafira: Slecht ontvangst radio

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTH

Hallo,

Ik heb slecht ontvangst op de radio. Ik heb er een andere radio ingezet maar het ontvangst is bagger.
Dit is plotseling gebeurt. Het lijkt me een kwaaltje van Opel, want mijn vorige Opel had het ook ineens!!

Ik heb een nieuwe antennestekker eraan gezet maar daar ligt het niet aan.
Ik vermoed dat er ergens een antenne versterker zit maar ik weet niet waar.

Kent iemand dit probleem of weet misschien iemand waar de antenneversterker zit??

Alvast bedankt,

Marcel

nowayout

Geplaatst door nowayout (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

miel monteur (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je bij het vervangen van je radio de antenne versterker welke zich in de antenne voet op het dak bevind niet aan gesloten

nowayout (0), 17 jaar geleden

Hoi, bedankt, ik zal eens meten bij de antenneversterker als ik erbij kan. Ik heb de radio aangesloten met de orginelestekker, meer kan ik niet doen. Zir er ook ergens een zekering misschien??

nowayout (0), 17 jaar geleden

Hoi,

Ik heb de hele antenne eraf gehaald. Ik zitten 3 kabeltjes aan, een voor de radio, een voor de de telefoon denk ik, en een voor de 12 volt. Ik heb de 12 volt stekker los gehaald en er veranderd niks met het ontvangst. Ik heb toen een losse draad genomen en handmatig 12 volt op de antenne aangesloten, ook dit zonder resultaat.........
Ik denk dat ik een nieuwe antenne moet kopen om er achter te komen waar het aan ligt.

gr,

Marcel

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Je moet de antenne ook niet losmaken maar bij de aansluiting van de radio plus voeding op de draad naar de antenneversterker zetten. Heb hetzelfde gehad door een Pioneer te monteren. Daarn werd antenneversterker ook niet meer gevoed.
Zie ook topic http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

astragsi (0), 17 jaar geleden

Als je de orginele iso stekker er nog heb opzitten dan zitten daar 2 zwarte draden op sluit daar eens 12v op aan dan heb je gewoon weer ontvangst

nowayout (0), 17 jaar geleden

helaas geen zwarte draden.....

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Marcel, Als je de radio uit de slede neemt en er even een losse antenne op aansluit (of een draad in de antennebus steken) en je radio speelt dan goed weet je zeker dat het aan je antenne ligt. Ik vermoed echt dat je antenneversterker geen voeding vanuit de radio krijgt. Dit is per radio verschillend geregeld. En omdat je probleem na radio wisselen is ontstaan lijkt dit het geval. Het zou ook nog kunnen dat de tussenverbinding in de antennekabel er uit ligt. Deze vind je bij de rechter A-stijl. Hier kun je natuurlijk ook proberen een losse antennen aan te sluiten.

nowayout (0), 17 jaar geleden

hoi, ik heb alweer een paar dingen uit kunnen sluiten. Ik heb de radio met een losse coax kabel aan de antenne aangesloten en toen deed hij het goed! Ik heb de coax in de auto door gemeten. Ik kan er niet doorheen meten, dus.... kabel kapot of de pluggen niet goed. Ik heb er nieuwe pluggen opgezet maar ik kan er nog steeds niet doorheen meten. Maar kan je wel door een coax heenmeten als evt. de antenneversterker kapot is? Ik weet dus niet of de coax rechtstreeks naar de antenne gaat of dat er nog iets tussen zit. Zit er nog iets tussen dan zal ik er wel niet doorheen kunnen meten. Ik kan me niet voorstellen dat de kabel spontaan kapot gaat. Wie weet of er nog iets tussen zit? ff een nieuwe kabel trekken zal wel niet meevallen anders deed ik het wel.

Groetjes Marcel

ps. dat het ontvangst bagger is, is niet gebeurt met het wisselen van de radio, het was ook het geval met de orginele radio!

astragsi (0), 17 jaar geleden

Nieuwe draad leg je heel makkelijk door je kan alle kappen demonteren + de stijlen. Ik had ook dit probleem maar ik had de 2 zwarte draden vergeten aan te sluiten

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

En heb je dit al gecontroleerd? Het zou ook nog kunnen dat de tussenverbinding in de antennekabel er uit ligt. Deze vind je bij de rechter A-stijl. Hier kun je natuurlijk ook proberen een losse antennen aan te sluiten.

nowayout (0), 17 jaar geleden

rechter a stijl, is rechts achter? daar zit id. een verbindingsplug, deze heb ik nagekeken. Ik zal zaterdag alle kappen verwijderen en een nieuwe draad leggen, dan zie ik meteen of er miss nog ergens iets tussen zit. alvast bedankt allemaal voor jullie reacties!! :-)

Marcel

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Rechter A srijl is eerste stijl vanaf voorkant. Dus bij voetenruimte passagierskant in de stijl naar antennekabel zoeken.

nowayout (0), 17 jaar geleden

Ja ik heb het gevonden, ik heb een nieuwe kabel getrokken van de radio tot de antenne en nog steeds slecht ontvabgst...pfffff. Nu ook maar een nieuwe antenne op het dak en hopen dat het dat goed is.......mee mogelijk heden heb ik niet.

grtx

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Als je een nieuwe kabel hebt getrokken van radio naar antenne neem ik aan dat je dit eventjes snel hebt gedaan en deze dwars door de auto ligt, hoewek dit op zich niet uitmaakt voor het volgende:
- kun je op de nieuwe kabel aan het eind niet een aparte antenne (draadje) aansluiten? Je moet dan weer goede ontvangst hebben?. Dit bevestigd een goede kabel en goede radio
- heb je wel spanning op je antenneversterker? Let er op dat je huidige antenne wel massa maakt. Dus losnemen om te meten of je spanning meet is prima maar voor goede ontvangst dient antenne wel massa te hebben.

Indien bovenstaand allemaal een Yes dan inderdaad de actieve antenne vernieuwen.

nowayout (0), 17 jaar geleden

Heb tot nu toe nog geen antenneversterker gevonden, wel een 12volt aansluiting op de antenne maar deze is denk ik voor de carkit. (combinatieantenne) Ik heb nu de nieuwe kabel aan een raamantenne aangesloten en het ontvangst is acceptabel.

grtx

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

versterker zit in de voet van de antenne.

astragsi (0), 17 jaar geleden

Pioneer is zowiezo een klote radio kwa radio ontvangst bij de astra's.

de 1 treft het wel de ander niet ik had en heb eigenlijk nog steeds het probleem. in de randstad is mijn ontvangst minder dan bij een opengebied.

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Volgens mij is eerder de Astra !@#$ dan die Pioneer. Kijk eens op kieskeurig en je vind hoofdzakelijk zeer tevreden Pioneer bezitters. Check eens of je antenneversterker (als die er zit) wel gevoed wordt.

nowayout (0), 17 jaar geleden

klopt, antenneversterker in de voet, maar werkt niet meer!! Nieuwe antenne voor 44 euri en alles is eindelijk goed....ik heb trouwens Kenwood. Bedankt voor jullie reactie allemaal doeggg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.