Opel Zafira: slecht starten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2 liter

in september is de brandstof pomp vervangen doordat hij er in frankrijk ineens mee stopte. nu dat het wat kouder wordt start hij smorgens prima echter als ik dan de hele dag gewerkt heb en ik wil smiddags starten gleoit de auto niet voor en start hij onzettend slecht.wat kan het probleem zijn? ik las al eens ergens dat het kan zijn.

petje666

Geplaatst door petje666 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Frank3210 (0), 17 jaar geleden

Zijn de retourleidingen al vervangen? Als het canvasleidingen zijn, moet je die vervangen door rubberenleidingen. Deze is te koop bij de dealer (speciale maat). Ik was ongeveer 11 euro kwijt.

Check (0), 17 jaar geleden

Voorgloeirelais misschien?

rigmar (0), 17 jaar geleden

Het blijkt dat er echt ontzettend veel 2.0 DTL rijders hier last van hebben met dit weer.
Indien hij gloeit starten als de beste en indien hij een uur of 4 tot 7 heeft stilgestaan heel erg slecht (alsof hij bijna het loodje legt).
Ben op aanraden van andere forums de volgende zaken aan het nakijken:
temperatuur sensor (= ok) indien stekker eruit gloeit hij voor en start hij goed, is echter niet oplossing van probleem
retour slangetjes en t stukjes
software update
timing brandstof pomp

hoogfrequent (0), 17 jaar geleden

Zou allereerst een vacuumtest (laten) doen aan het retourcircuit. Dit sluit eventuele lekkages (retourslangen, ringen onder verstuivers) uit.

Ben1022 (0), 17 jaar geleden

Ik heb jaren dat probleem gekend.De reteourdarmen heb ik wel laten vervangen. Softwarematig was ook alles in orde.De verstuiverringen heb ik niet willen vervangen vermits dit niet goedkoop was en ze me niet konden garanderen dat dat slecht starten zou opgelost worden.Maar vorig jaar had ik de pech dat de dieselpomp het begaf .Daardoor hebben ze de dieselpomp naar een Bosch dealer opgestuurd om ze te laten reviseren.Na het monteren van die pomp op mijn auto heb ik nooit geen probleem meer gehad bij het starten. Soms heb ik de indruk dat al die pompen niet de ideale afstellingen meegekregen hebben in de fabriek destijds.Maar dat ze als dat de oorzaak moest zijn ze dat nooit zullen toegeven.Bij U blijkbaar blijft dat probleem zich voordien.
Zou het mss kunnen zijn dat de garagisten zo'n pomp een iets andere inspuithoek kunnen meegeven???

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.