Opel Zafira: Cim en sleutel

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z18xep

Er is bij een zafira een stuurhuis met kolom en cim vervangen. Deze onderdelen kwamen van een sloopauto. Veiligheidscode was bekend en de cim is gewist. Het probleem is nu dat de orginele cim niet meer te vinden is. Deze is dus niet gereset. Cim die er nu opzit is wel gereset. Bij het programeren ging alles goed tot de immo functie van de sleutel geprogrameerd moest worden. Bij het programeren hoorde je 2 piepjes en kwam in het scherm te staat ongeldige sleutel (zoiets). Wat kan het probleem zijn of zien we iets over het hoofd.

Astra27

Geplaatst door Astra27 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

is de cim gewist op de sloopauto? anders gaat het helaas niet werken.

Astra27 (0) PRO, 17 jaar geleden

Auto is gewist nadat deze is ingebouwd in de nieuwe auto. Code van de sloopauto is bekend. Tech II gaf ook aan dat de cim gereset was. Sleutel en slot zijn wel orgineel van de auto.

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

gaat niet lukken voorzover ik weet. moet echt gereset worden in de oude sloop wagen helaas...

downforthecause (0) PRO, 17 jaar geleden

Je sleutels zijn waarschijnlijk al geprogrammeert nog op de oude cim....Reset nu de CIM die je er net hebt opgezet en dus ook de sleutels eens die eigenlijk bij je oude cim horen, zodra dat gelukt is begin je denk ik weer blanco, en probeer dan weereens programeren.

Astra27 (0) PRO, 17 jaar geleden

De cim is gereset in de nieuwe auto. oude cim die erop zat kan niet gereset worden omdat deze spoorloos is. Als het goed is is het zo dat als je je cim reset dat deze dan de sleutels ook reset. Zou goed moeten zijn dus. Als het klopt wat opeltje zegt zit er dus niets anders op dan een andere cim te monteren.

Astra27 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zou het probleem ook opgelost zijn met een nieuwe sleutel??

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

nee, dacht het niet

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

ik denk wel als je een NIEUWE sleutel probeert , dat het dan wel gaat ; het zit zo : je kan een reeds geprogrammeerde afstandsbediening en sleutel slechts 1 keer programmeren op eenzelfde wagen ; vroeger ( bijvoorbeeld astra g ) kon je een afstandsbediening van een afbraakwagen nog gebruiken op een andere wagen ; bij vectra c gaat dat nie meer , en dus ook astra h en zafira b ;
je kan wel de steulels wissen en ze dan bij dezelfde cim terug programmeren ( bijvoorbeeld bij verlies van sleutels )
hetgeen jij dus zou moeten hebben , is het stuurslot en sleutels van de cim waar je hem hebt uitgehaald ;
ik vind da ook vervelend , want je kan tegenwoordig dus bijna niks meer doen met bijvoorbeeld een okkasieslot van een zafira B , tenzij je nieuwe sleutels besteld ;
die sleutels zijn zo gemaakt dat je ze maar 1 keer kan programmeren , tenzij ze in de cim ooit eens zijn geprogrammeerd ;
een heel ingewikkeld en teveel beveiligd systeem vind ik

Astra27 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb het verder nagevraagd en het zit zo. De komplete stuurkolom is overgezet. Hierbij dus ook het contactslot met de sleutels en de cim zelf. Dus cim, sleutels, contactslot stuurkolom en huis komen uit 1 sloopauto. De rest is nog orgineel. na de cim te hebben gereset mbv de veiligheidscode van de sloop auto alles opnieuw geprogrameerd. Alles gaat goed tot het stuk sleutel programeren. Tech II geeft aan ongeldige transpondersleutel. daarna ook de ecu van de motor gereset en opnieuw geprogrameerd. gaf ook geen beter resultaat.

Bij de foutcodes staan er diverse die te maken hebben met de transponder. oa verkeerde transpondersleutel, maar ook een dc en die is als ik het goed heb 1361 antenne ontvanger storing(aanwezig). Nieuwe sleutel wil ook niet lukken. hij blijft ongeldige transpondersleutel aangeven. testen met een andere cim had ook geen goed resultaat. De garage waar de auto vandaan komt gebeld.deze kunnen via de sloop wel een andere cim met bijbehorende sleutel en slot leveren.

Er staat nog wel een nieuwe zafira, maar als ik dit zo lees heeft het weinig zin om de cim daaruit te halen om te proberen ivm beveiliging.

Als dit kompleet is wat is dan het advies om te doen. Alles weer resetten en dan weer programeren?

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

denk er om dat je een cim met de juiste handzender frequentie hebt. de frequentie staat op de handzender...433 mhz en??? anders gaat het nooit werken..

Astra27 (0) PRO, 17 jaar geleden

Probleem is dat de wagen schade gehad heeft en deze bij een andere garage is gerepareerd. Delen zijn vervangen en daarbij hebben ze er niet aangedacht wat voor problemen dit teweeg brengt.

Code is trouwen B1319 Ontvanger circuit startblokering storing. Maar ik neem aan dat dit komt omdat de cim niet in de orginele auto is gereset?

Cim overzetten van een andere auto om te testen lijkt dus ook geen optie omdat hier de sleutels van de probleem auto geprogrameerd kunnen worden.

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

op een cim heb je 3 jaar garantie

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

als deze defect is geraakt door schade niet.....

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

Wie kan er dat zien ? zolang er langs buiten geen schade aan is is het garantie

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

wat jij wilt.....

opc8275 (0) PRO, 17 jaar geleden

ja , en denk je dat ze dat gaan controleren ? Je moet zelf uitmaken of het kan natuurlijk ;

Astra27 (0) PRO, 17 jaar geleden

Nieuwe cim gemonteerd en het contactslot gedeelte ook vervangen. Blijkbaar was de ontvanger van de immo niet goed. Alles werkt weer ok

bedankt voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.