Opel Astra: Slecht trekken moeilijk probleem

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8v c20ne

Hallo,

Ik heb een Opel Astra GT uit jan. 1992. Het motorblok is gereviseerd 15.000 km geleden. Het probleem: bij een koude motor (start goed) trekt ie slecht ook als ik eenmaal 6km gereden heb dan de snelweg opgaat schokt ie. Als de motor warmer loopt wordt het wel wat beter. Ik heb h'm toen aan de testkast gedaan en co2 was te hoog: nieuwe lambasonde, scheelde wel wat maar niet alles. Toen Koelvloeistoftempratuursensor gemeten die waarde was veel te laag dus hij gaf te weinig benzine daarom schokte die. sensor vervangen + gelijk koelvloeistofsensor vervangen van het cockpitje. Hij liep aanzienlijk beter eenmaal getest op de snelweg een stukje, ging ik snelweg af en er weer op om naar huis te gaan, ging op de oprit weer het lampje branden. mijn conclusie: Als ik veel vermogen vraag dus 3 kwart gas en veel benzine vraag dan slaat ie op storing niet gelijk maar wel als ik een keer of 4 a 5 inhaal op de snelweg maar ook buiten de bebouwde kom vanaf een rotonde vraag je veel vermogen, maar dan ook weer storingslampje en gaat dan ook niet meer uit totdat ik de auto uitzet heel af en toen op de snelweg gaat ie wel eens weer uit. Toen heb ik h'm uitgelezen zegt de computer: De computer is kapot van de auto zou dit kunnen of weet iemand anders wat ik nog kan doen???

Met vriendelijke Groeten,

Jonathan v. Hemert

Vervangen onderdelen: -Koelvloeistoftempratuursensor, Lambasonde, Thermostaat, Luchtfilter, bougies, zuigerveren, lagerschalen, olie, kop gevlakt, koppakking, distrubutieriem oftewel bijna alles.

Jonathan5790

Geplaatst door Jonathan5790 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

astragsi (0), 17 jaar geleden

Het zou zo maar kunnen zijn dan je distiebutieriem niet om tijd staat (tandje te ver) Je motor is pas na een half uur rijden warm maar hij mag dan nog niet schokken. Heb je trouwens wel een BOSCH lambasonde want als je die niet hebt is dat meestal het probleem. Je zou ook nog naar de site www.opelgsi.nl kunnen gaan en daar helpen ze je graag en ze hebben verstand van de gsi's.

Je motortronic computer kan kapot zijn het gebeurt helaas wel wat vaker maar ga maar naar die site toe en leg je verhaal uit en als het mee zit kunnen ze je ook nog aan spullen.

succes

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

als het lampje brand zit er een defectcode in. als je die uit (laat) lezen dan wet je direct waar het aan ligt.

astragsi (0), 17 jaar geleden

Hij heeft hem al uit laten lezen " Toen heb ik h'm uitgelezen zegt de computer: De computer is kapot van de auto zou dit kunnen of weet iemand anders wat ik nog kan doen??? "

Ik zou gewoon naar die site gaan die ik je heb opgegeven of naar de opel dealer gaan en vragen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.