Opel Corsa 2006: Sleutel met auto brandt tijdens het rijden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z14XEP, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 66

Geachte,

Sinds vandaag brand er op mijn dashboard een oranje sleutel met een auto, dit lampje brandt alleen als ik 100 rijd, dit lampje brand ook maar 20 seconden. Voor de rest geen storing of iets, auto is al uitgelezen. Ik merkte ook niks aan de auto zelf.

Ik had eerder in 2021 precies hetzelfde probleem, ook met 100kmu, toen was er een nieuwe kop en pakking opgekomen, maar in 2021 had ik wel problemen toen het lampje brandde, toerental onregelmatig, geen vermogen en de auto hikte enorm. Dit lampje brandde ook maar 20 seconden en geen storingen.

Het lampje is vandaag maar 1 keer aangegaan, geen idee of dit een blijvende probleem is. Maar heeft iemand nog suggesties wat het kan zijn?

Bedankt!

gdwehnes

Geplaatst door gdwehnes , lid sinds 2 maanden geleden

8 Reacties

oldford PRO, 2 maanden geleden

Hoe is er uitgelezen? Met dealer apparatuur?
Kun je het probleem opwekken? Dan rijdend uitlezen met dealer (of gelijkwaardige) apparatuur.

gdwehnes, 2 maanden geleden

Auto was in 2021 vaker uitgelezen met dealer apparatuur omdat ik garantie erop had, nu gewoon via een Obd gedaan, ik ga morgenochtend naar mijn werk het even opwekken en daarna uitlezen via de obd. Vandaag al gedaan omdat ik een metertje heb ingebouwd, gaat via de obd stekker.

    Uitlezen met EOBD/OBD2 heeft geen enkel nut. Dat heeft alleen nut als de MIL (geel/oranje lampje met het symbool van een motorblok) brandt. De foutcode die dit lampje (auto met steeksleutel) aan zet is alleen met dealer (of gelijkwaardige) apparatuur uit te lezen. - oldford PRO, 2 maanden geleden

lange-frans, 2 maanden geleden

kan het ook heel simpel zijn dat de wagen aan service toe is??

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Icoontje zal toch ook in het instructieboekje staan , wat verteld dat ?

gdwehnes, 2 maanden geleden

Auto is niet aan onderhoud toe, net alles gedaan. Ook al gereset.

Vandaag het nogmaals opgewekt, ik rijd vanaf me werk 5min stad en daarna snelweg, het lijkt alsof het icoontje komt als mijn motor niet helemaal op temperatuur komt.

15min later nog een keer 100 gereden en geen melding.

Nogmaals, de auto is al uitgelezen bij een garage in de buurt, zaten geen meldingen in.

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Als ik in de icoontjeslijst kijk van Opel geeft dat lampje toch echt aan dat service nodig is zoals door lange Frans geopperd , resetten met dealer apparatuur dan.

gdwehnes, 2 maanden geleden

Klopt, toen ik het probleem had meteen gekeken naar dat icoonlijstje, maar dan zou er dus ook bij mijn kmteller ‘Insp’ moeten staan als ik mijn sleutel in het contact doe, geen melding daarvan. Ook zou het lampje blijven branden als het op contact staat, dit is dus niet het geval. Zelfs heb ik de inspectie interval gereset, ook al stond er geen ‘Insp’

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Misschien een storing je dashbord mär laat hem eens uitlezen resetten met dealer gelijkwaardige apparatuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.