Opel Astra: snel warm + sterke temperatuur schommelingen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Mijn Astra (2000 edition), loopt sinds twee dagen snel warm. Het is begonnen tijdens een rit gisteravond op een expressweg (autostrade condities maar met verkeerslichten, dus afremmen en weer optrekken naar 130km/u). Na een 10-tal minuten kreeg hij het plots moeilijk om aan snelheid te winnen. Het vermogen was sterk verminderd. Toen ik 10 min later thuis kwam stond de naald op 110°C. Vanmorgen leek het vermogen terug, maar toen ik vanavond terug naar huis reed begon de temperatuur erg te schommelen. Op minder dan een km haalde hij +90°C. Onder het rijden zakte het dan weer een beetje tot 88-90°C, maar telkens ik stilsta gaat hij in no time naar 95°. Bij het schakelen, zowel op (lagere toeren) als af (hogere toeren) stijgt de temp lichtjes (90-92°).
Wat zou het kunnen zijn? Is dit nog te redden tegen een redelijke kost (auto is 15+ jaar) of kijk ik beter dringend uit voor iets anders?

ErrEs

Geplaatst door ErrEs (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ErrEs (0), 8 jaar geleden

Niemand die kan helpen?

kaleido 1 (2205) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou beginnen met je thermostaat te vervangen en te controleren of je koelventilator van de radiateur goed werkt.

alberts (0), 8 jaar geleden

Hoge temperatuur is geen oorzaak voor vermogensverlies. Je moet dit eerst verder (laten) onderzoeken. Aan de hand van jouw verhaal is niet met zekerheid een diagnose te stellen, maar het heeft wel wat weg van een kapotte koppakking.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.