345 bezoekers online

Opel Astra: Snelheidsmeter blijft hangen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: C16NZ

Mijn snelheidsmeter blijft sinds enkele weken sporadisch hangen rond de 110 km/h wanneer ik aan het afremmen ben. Rijd ik vervolgens harder dan 110, dan gaat de snelheidsmeter gewoon weer omhoog. Als de meter blijft hangen na afremmen (bijv. als ik in een file terecht kom), dan valt hij na een tijdje (iets van 1 minuut ofzo) wel weer terug naar de snelheid die ik rijd.
Aangezien het slechts sporadisch gebeurt en het alleen gebeurt bij vertragen heb ik het vermoeden dat er ergens iets aanloopt of er een slecht contact is. Kan iemand dat bevestigen? In dat geval zou het met schuren/schoonmaken namelijk zijn op te lossen.

Ander punt wat ik dan direct ook even wil vragen: de teller is zo'n 14 km/h overgeklokt, vind ik zelf nogal enthousiast. Is er een mogelijkheid om dit zelf naar beneden bij te stellen?

Alvast bedankt voor de reacties!

Kleine Adje

Geplaatst door Kleine Adje , lid sinds 9 jaar geleden

9 Reacties

rick kadett, 9 jaar geleden

ik denk dat het aan je teller bak lig i v m dat het met een kabel is aangedreven de teller bak is zo vervangen klein uurtje ben je er mee zoet en het stuur hoeft er meestal niet uit je kan hem er uit kantelen

dan ben je gelijk van al je gezeik af

succes

Kleine Adje, 9 jaar geleden

En als ik behoefte heb aan een gratis oplossing? Is het dan op te lossen door alles schoon te maken of is er iets kapot?

moderator PRO, 9 jaar geleden

[quote=Kleine Adje]En als ik behoefte heb aan een gratis oplossing?[/quote]
Dan moet je er niets aan doen. En de gegeven suggestie is ook gratis.

Kleine Adje, 9 jaar geleden

Dank voor de reacties!
Kan niet gratis wezen zo'n tellerbak. Overigens kan ik hem op hbase.nl niet vinden.

Maar goed, ik ga even zoeken naar prijzen ed en dan ga ik zaterdag bepalen of ik ga vervangen of eerst alles eens goed schoonmaken en kijken of hij het dan beter doet.

Dank!

P. Kelder PRO, 9 jaar geleden

Adje

Mijn coll... bedoelt : Indien het niets mag kosten moet je er niets aan doen.

Gr. paul

Kleine Adje, 9 jaar geleden

Ja, begrijp ik. Ben alleen student dus heb niet zo veel zin veel geld in de auto te pompen voor onderhoud. Helemaal omdat ik bijna klaar ben en dus over een paar maand zeer waarschijnlijk een lease-bak krijg. Investeren dus niet zo heel veel zin in ;)

Kan schoonmaken van contacten ed het 'vastzitten' van de snelheidsmeter verhelpen of is vervanging de enige oplossing?

S400, 9 jaar geleden

[quote=Kleine Adje]Ja, begrijp ik. Ben alleen student dus heb niet zo veel zin veel geld in de auto te pompen voor onderhoud. Helemaal omdat ik bijna klaar ben en dus over een paar maand zeer waarschijnlijk een lease-bak krijg. Investeren dus niet zo heel veel zin in ;)

Kan schoonmaken van contacten ed het 'vastzitten' van de snelheidsmeter verhelpen of is vervanging de enige oplossing?[/quote]
wat dacht je van de sloperij ???

kleijn, 9 jaar geleden

sloperij natuurlijk je gaat aan zo,n oud ding toch geen geld meer uitgeven
zou alles laten zoals het is kost het niets ook

Kleine Adje, 9 jaar geleden

Dank voor de reacties! Laat het in eerste instantie gewoon even zoals het nu is. Wanneer ik dan weer keer bij de sloop ben voor iets anders, kijk ik direct even naar een tellerbak.

Dank!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.