Opel Corsa: Snelheidsmeter valt weg bij hogere snelheid

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste allen,

Ik heb de zoekfunctie gebruikt en zie gerelateerde problemen. Echter niet geheel het probleem dat ik ondervind. Graag zou ik daarom ook jullie expertise horen over...

Ik heb een Opel Corsa uit 1997, automaat. Het probleem is; wanneer ik een kilometer of 80 ga rijden valt na ongeveer 40 km de snelheidsmeter naar 0. Dit is bij een snelheid van boven de 100. Als ik gewoon een klein ritje maak met 50 km/u is er niks aan de hand.

De kilometer dagteller blijft uiteraard dan ook niet meer doorlopen. Wanneer ik de auto parkeer, na een aantal uur opnieuw start en weer ga rijden is het probleem verholpen. Daarna, na een kilometer of 40 valt de snelheidsmeter weer weg... De toerenteller etc doen het allemaal wel.

Wat kan er aan de hand zijn?

carlosvw

Geplaatst door carlosvw (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik vermoed dat het (kunststof tandwiel op het opneemelement los komt te zitten op zijn asje. Het is meestal een zg klempassing(temperatuur) Hoe het in de automaat zit weet ik niet, maar ook het grote tandwiel in het differentieel kan los gaan zitten. Dus eerst maar het opneem element opzoeken losnemen en zo nodig het tanwiel en de as reinigen opnieuw fixeren met bv lock tite. Al dat tandwiel vastzit zal jer waarschijnlijk bij het grote hetzelfde moeten (laten) doen. Is iets meer werk.. Een dag of zoiets. Gelukkig zit het kleine veel meer los.

carlosvw (0), 11 jaar geleden

Beste Cor,

dank voor je reactie. Ik ga er mee aan de slag. Ik ben niet heel technisch, zou je nog kunnen beschreven waar ik het 'opneem element' kan vinden?

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik ken de Opel niet, maar het opneemelement van de snelheid zit op een gedeelte van de aandrijving wat alleen maar draait als ook de wielen draaien. Dus je moet dus zoeken in de buurt van de plek waar de aandrijfassen in het differentieel bevestigd zijn. Er zit hoogstwaarschijnlijk een electrische stekker op en anders lopen er draden vanak naar een kabelbundel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.