Opel Astra: snelstartsysteem of startkabels

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600

beste leden ,
heb een vraag omtrent het starten van een auto van de nieuwere modellen met boordcomputer met startkabels of met een starthulp , weet niet als dit waar is maar naar het schijnt als je accu leeg is en je start hem met de startkabels dat het kan zijn dat de boordcomputer defect is en dit een flinke duit kost als dit eraan gaat , en als je start met een starthulp dat dit geen kwaad kan weet niet waarin het verschil zit of als er daar iets van waar is .
vandaar de vraag ,
grtj

patje1967

Geplaatst door patje1967 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

Een starthulp is hetzelfde als startkabels vanaf een andere auto...gewoon aansluiten op de accu die aangesloten in de auto zit.
Ik zou niet weten waarom de boordcomputer defect zou gaan.
Na een lege accu heb je wel kans dat je sommige zaken opnieuw moet aanmelden/ inleren.

jeroenmonteyne (0) PRO, 10 jaar geleden

Niet helemaal akkoord. Startkabels aansluiten op andere auto is ok. Maar van de andere auto moet de motor uit zijn, anders kan het soms mis gaan. Heb dit uit ervaring! Ik heb zo al 2 airbag modules moeten vervangen nadat klanten hun auto met startkabels hebben gestart en de andere auto laten draaien omdat ie dan meer stroom geeft.

patje1967 (0), 10 jaar geleden

raar hier in het landje Belgie gaat dat dit hier flink de ronde dat je nooit met startkabels nieuwere wagens mag starten , omdat dan de computer en nog andere electronische onderdelen stuk kunnen gaan . en met een starthulp mag het dan wel
grtj

jeroenmonteyne (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik woon dan ook in België....
Het is geen probleem als je de andere auto maar uit laat. Als de accu van de andere auto goed is en je hebt goede startkabels, dan is dat voldoende om jou auto te kunnen starten. Tenzij je natuurlijk andere problemen hebt.
Vaak hebben mensen veel te lichte startkabels, en dan kan het wel noodzakelijk zijn om de andere auto te starten. En dat kan natuurlijk gevolgen hebben voor de elektronica van beide auto's.

kleijn (0), 10 jaar geleden

En de kabels goed aansluiten dus plus op plus en massa op het motorblok
en niet op de accu

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

Hebben jullie al eens van piekspanning gehoord ? En wat voor schade die kan aanrichten! Bij een lege accu, mocht je toch met startkabels willen starten eerst de accu opladen dmv de de de andere auto,(10 min) auto starten daarna verbruikers aanzetten achterruitverwarming kachel ventilator en dan pas de accu loskoppelen

primera p11 (0), 10 jaar geleden

Idd doen Wat jan zegt.
Ook die startjumpers zijn berucht.
Ik heb iets teveel boordcomputers gezien die naar de haaien waren met bijv een jumpstarter.

patje1967 (0), 10 jaar geleden

heb het even uitgebrobeerd maar andere auto stil gezet dus niet draaiende en niks stuk gehad ,mag gesloten worden dank voor de tips

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.