Opel Astra gsi c20xe: Stappenmotor

Bouwjaar: 1991

ik heb een astra 2 liter GSI 16V. Nu is mn stappenmotor vuil/vies. Ik kan hem alleen nergens vinden. Ik heb de SFI kan eraf gehaald, ook het gasklepehuis is verwijdert (met de kleppen die door het gaspedaal worden opengedraait). Nu zie ik onder waar normaal dat gaskleppenhusi zat, een kastje met GM erop en twee slangetjes erin. ook zie ik aan de rechterkan van de motorklep een kastje zitten met twee slangen erin (haaks) en daaronder in zit een 2 polige stekker. Maar welke is nou de stappenmotor??

Arjen112

Geplaatst door Arjen112 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

zit boven de startmotor...onder het inlaatspruitstuk..

Arjen112 (0), 19 jaar geleden

sorry ben niet zo goed in die techtalk, ik snap van beiden precies wat ze doen maar heb geen idee waar ze zitten. Kun je het mischien zeggen t.o.v. het gasklephuis onder de SFI bak

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

ter hoogte van de startmotor...dus aan de onderkant van de wagen helaas...

Arjen112 (0), 19 jaar geleden

bedankt Opeltje, ik ben er vandaag de hele middag mee bezig geweest en het is gelukt. Voor mensen die hier ook mee bezig gaan en niet precies weten waar ie zit: recht onderop de SFI-bak zit een slang, volg deze slang, aan het eind zit de stappenmotor. Haal de stekker eruit (lipje indrukken) en schroef daarna de slangklem van de andere slang (niet degene die je hebt gevolgt) los. Nu kun je aan de eerste slang (die je volgde) de stappenmotor (met beleid) onder het blok vandaan halen. Effe schoonmaken met carborateur reiniger, dan ff inspuiten met WD40 en klaar is Kees. iedereen bedankt deie me geholpen heeft dit te ontdekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.