Opel Astra: start niet meer

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste lezers,

Ik reed vorige keer in mijn opel astra, ik stond stil bij een stoplicht en reed verder toen die op groen sprong, met mijn versnelling 1 gaf ik bijna volle toeren en ja hoor auto ging volgens mij op noodloop. Ik toen ik verder gas gaf trok de auto zichzelf soort van terug. Ik starte de auto opnieuw op maar nee hij starte niet. Alsvolgt paar vrienden gebeltt en auto naar huis meegesleept toen ik thuis was keek ik ff onder mijn motorkap en kwwk ik als eerste naar mijn rotor(weet niet meer hoe het heet maar geef vonkjes op bougies zon kleine zwarte ding die ronddraait) . En mijn rotor was halfdood halfverbrand halfkapot. Ik heb een nieuwe rotor gehaald en erin gezet en ik dacht hij gaat starten maar nee hoort? Als ik hem start hoor ik de startmotor wel draaien maar hij paktt de motor niet weet iemand mischien waar het aan kan liggen?

Dankjuliewel!

slhh

Geplaatst door slhh (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (565), 12 jaar geleden

Controleer eerst of je een goede vonk (ontsteking) hebt , door er een bougie uit te draaien en deze in de bougie kabel te steken en dan tegen
het motorblok te leggen (massa) , laat nu een 2de persoon de auto starten , kijk dan of de bougie vonkt . (let op = hoogspanning, dus alleen kijken)
de vonk moet krachtig en fel blauw zijn .

aangezien je rotor (half) verbrand was denk ik eerder dat de verdeler-kap ook overleden is (de verdeler-kap is waar de bougie-kabels op aangesloten zitten ,
en waar je rotor -die je vervangen hebt- onder zit).

let op dat je de bougie er weer recht in draait als je de test gedaan hebt.

slhh (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je rreactie ik zal even gaan kijken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.