Opel omega b 3.0xe automatic: start probleem

Bouwjaar: 1998

Deze auto is voorzien van een automatische airco,en in het digitale gedeelte waren een aantal lampjes defect.deze heb ik vervangen en doen het ook weer,maar nu start de auto niet meer, auto krijgt geen bezine en heeft ook geen vonk.
Ik heb de accupool al ervan af gehad voor te resetten maar dat helpt niet.
het is net alsof de auto een startonderbreking heeft,wat er niet af gaat.
De startmotor draait wel !

boy1407

Geplaatst door boy1407 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

Misschien een zekering stuk?
Krukas sensor gaan weleens stuk de dealer kan kijken of het stuur apparaat een start toerental krijgt.
groetjes ceesie

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

deze wagen heeft inderdaad wel een startblokering.

maral (0), 18 jaar geleden

even een vraag ik heb een soort gelijk probleem met mijn omega en bij het uitlezen gaf hij aan dat hij geen starttoerental krijgt nokkenassensor vervangen krukas sensor geeft 560 ohm kabels bougies en ontstekingsmodule vervangen krijgt benzine en vonk maar als je hem start zonder het bovendeel komen er vlammen uit de inlaat starthulp inspuiten in de inlaat heeft ook geen zin wie heeft er nog een idee want ik ben zelf een beetje uitgedacht groeten marco

maral (0), 18 jaar geleden

trouwens mijn auto krijgt geen starttoerental

marco

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarmee begon het probleem? Zitten de kabels wel juist gemonteerd, hij vonkt en geeft brandstof, dit duidt op een krukas/nokkenassignaal.
wat betreft de krukassensor: meet ook eens naar massa (kortsluiting), het beste is doormeten met scoop. Deze sensor zijn bekabeling heeft geen makkelijk leven zo achter het linker uitlaatspruitstuk en wil nogal eens zijn isolatie verliezen. (zie je pas bij demontage).
vr.gr.

maral (0), 18 jaar geleden

heb hem gedemonteerd gehad wn de bekabeling lijkt in orde maar bij het starten ploft hij ook continue uit de uitlaat en de startmotor vertraagt nna een tijdje een of twee omwentelingen en draait dan weer normaal maar ploft voortdurend uit de uitlaat

groetjes marco

maral (0), 18 jaar geleden

he opeltje wat zijn de meetwaardes van de krukassensor en wat zou het eventueel nog meer kunnen zijn dat mijn 2.5 v6 geen starttoerental krijgt.

groetjes marco

maral (0), 18 jaar geleden

leuk als je hulp krijgt en ze verwisselen de kabel van de 2e en 6e cilinder probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.