Opel Kadett: startonderbreker.

Bouwjaar: 1989

beste mensen,

in mijn auto heb ik ongeveer een jaar geleden een startonderbreker gemonteerd. deze onderbreekt nu alleen de startmotor. destijds ben ik lekker aan het experimenteren geweest om ook de brandstofpomp te onderbreken. dit is mij tot nu toe niet gelukt.
voor zover ik weet gaat het om de blauw/witte draad die uitkomt in het zekeringenbakje. wat ik ook probeer, onderbreken, ho maar.
wat doe ik fout. ik heb 2 draden, een min en een plus van de onderbreker (3 circuits kan ermee worden onderbroken). monteer ik de draden exact zo als mijn startmotor onderbroken is dan weigert de brandstofpomp dienst, ook als ik hem uit de blokkering haal. het gaat om een msi onderbreker met een grote koptelefoonstekker.

gr.
martin

mvdkant

Geplaatst door mvdkant (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

indien je de pomp rechtsreeks blokkeert en daarna het contact aanzet heb je kans dat relais even schakelt, de pomp niet draaiend krijgt (blokkering) en daarna dus afschakalt aangezien de ecu dan dit als een fout herkent.
Dit is een theorie !!!Ik weet niet wat er eereder gebeurt; het onderbreken van de beveiliging of het schakelen van het pomprelais.

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Martin,
Waarom onderbreek je de plus van de bobine niet.

Hans

mvdkant (0), 19 jaar geleden

heb ik ook aan zitten denken. welke draad (kleur) moet ik onderbreken en kan dit vanuit het zekeringenkastje?

gr.
martin

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

De plus naar de bobine, Ik zou het bij het contactslot doen.

Hans

mvdkant (0), 19 jaar geleden

weet jij zo uit je hoofd de juiste kleur of is dit dezelfde kleur die op je bobine zit?

gr.
martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.