Opel Omega Caravan C2 One K6: Stationair toerental

Bouwjaar: 1989

Met belangstelling op de website het probleem van het stationair lopen van de Omega gelezen. Ik heb nl. hetzelfde probleem nl. dat als ik gereden heb met de auto en ik start hem daarna opnieuw de motor niet meer stationair wil lopen en voortdurend afslaat tenzij ik een dot gas geef wat niet altijd lukt als je bv ook moet remmen voor een kruising/stoplicht. Als mogelijke oplossing lees ik voortdurend dat de LFR/stationair stappenmotor moet worden gereinigd en op de site van Opeltje wordt dat uitvoerig in detail uit de doeken gedaan (mijn complimenten). Ik heb echter een Omega uit 89 en de vraag is nu waar zit die verrekte stappenmotor nu precies want het zal wel dom klinken maar ik kan hem niet vinden op de plek waar die volgens Opeltje moet zitten. Wie helpt deze simpele ziel uit de brand. Bij voorbaat bedankt voor de moeite.

renevandongen

Geplaatst door renevandongen (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

bij je auto zit hij anders en lukt mijn beschrijving ook niet omdat het een ander type is. hij zit aan de inlaatbuis gemonteerd met 2 slangen. hij hangt als het ware los boven het kleppendeksel.

renevandongen (0), 19 jaar geleden

Stappenmotor gevonden maar uiteindelijk toch maar naar de Opel dealer gegaan met het probleem. Opel monteur met zelf een Omega kende het probleem maar heeft het niet volledig kunnen oplossen, ook niet met een andere (gebruikte)LFR. Probleem is niet echt hinderlijk, maar toch. Volgens monteur wordt LFR niet goed geopend/gesloten door de software maar heeft daar geen oplossing voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.