Opel Tigra: storing na accu vervangen

Bouwjaar: 1995

Beste Mensen,
Ik heb zelf de accu vervangen van mijn opel, dat ging prima, maar door de stroom-onderbreking heb ik nu 2 problemen:-
1. de ramen zakken niet meer automatisch als ik de knop 2sec. ingedrukt hou,dus moet ik blijven drukken tot 't eind.
2. RDS-Functie van mijn KenWood opeldisplay werkt niet meer dus er wordt alleen Tuner of CD weergegeven maar geen RDS text,en over de adapter even een uitleg voor de gene die het niet weet>>>dit is een speciale adapter door kenwood,speciaal gemaakt om alsnog van de mooie opeldisplay te benutten met de nieuwe modellen van Kenwood autoRadio.
3. de derde klacht heb ik al een tijd,namelijk de buiten-tempratuur wordt niet correct weergegeven in de opeldisplay,bijna 10graden kouder:-( ik heb namelijk airco en ik hoorde dat dit ook een oorzaak kan zijn, maar ook als ik de airco al dagen uit heb blijft de weergave van tempratuur niet correct. Ik wil dit ook zelf uitzoeken maar weet niet waar de buitentempratuur SENSOR zit, Opeltje zou het zeker weten ;-) dus graag antwoord hier op

en alvast bedankt voor de tips ;-)

Gr.
OpelTigra Driver

opeldriver

Geplaatst door opeldriver (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

In je instructieboekje staat beschreven hoe je je ramen kunt programmeren. Als ik t me goed herinner moet je de ramen helemaal sluiten en dan het knopje van sluiten een 7tal seconden ingedrukt houden
Denk dat je je temp sensor moet vernieuwen. Deze zit in een houdertje achter de voorbumper

ceesie1583 (0) PRO, 19 jaar geleden

Contact aan knop raam bediening ingedrukt houden tot het raam helemaal naar beneden is knop nog 10 sec . indrukt houden en dat moet je hetzelfde doen met het raam naar boven toe.Als dat klaar is hetzelfde doen met het andere raam.

Radio moet herkent worden dat moet de dealer doen

buiten temp.zender stuk vern.
groetjes ceesie

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

ceesie, hoe wil je en kenwood systeem door de dealer laten herkennnen? display werkt toch al op de radio...meer kunnen hun niet doen hoor...ligt aan de instelling van de radio. dit staat in het boekje van de radio. heb er ook al eens mee gezeten.

opeldriver (0), 19 jaar geleden

Opeltje, je hebt gelijk over de DisplayAdapter,want ik heb zelf gekeken in de adapter en ik kon helemaal geen knopje vinden of zo,volgens het instructieboekje van mijn KenwoodKDC-7024 kan ik in de display menu de externe display ook veranderen van modus maar de externe display reageert gewoon niet,het is me ook nooit gelukt om de CD-TEXT op de externe display te krijgen terwijl de CD-TEXT op de interne goed werkt.
Maar ik geef het niet op,ik ga vanavond nog verder proberen want de adapter toont de frequentie wel en na 3sec. schakelt deze naar 't woord "TUNER"en de RDS blijft alleen op de radio-display zichtbaar.
Ik laat 't weten hoe het afloopt.......so stay tuned ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.