Opel Vectra: storingcode's 0105 en 1100 en noodloopprogramma

Bouwjaar: 1999

Betreft type auto: Opel Vectra B2 2.0 dti(X2.ODTH)
hallo,
Ik heb een vraagje aan de experts(Opeltje etc.)
Sinds enige tijd begint bij mijn warmgedraaide motor bij ong 3200 tpm. het "motormanagmentlampje"te branden.Als ik in de 4de versnelling rij en direct overschakel naar de 5 gaat het lampje weer uit maar als ik dan weer over de 3200 tpm. ga gaat hij weer aan en na een paar seconden gaat de motor op "noodloop".
Als ik de auto dan opnieuw weer start gaat het lampje uit en is er niets meer a.d.h.Ik heb de auto uitlaten lezen en kreeg de volgende storingscode's en de mededeling dat zij het hele testprogramma moeten doorlopen om de storing te vinden.Men schatte dit op ong.250,=excl.btw en reparatie. Ik vind dit erg veel.Mijn merkloze garage heeft al enige dingen nagekeken zoals:
rubberen slangen tegen schutbord, slangetje onder luchtfilter door naar de turbo, poreusheid van alle slangen, dus............
wie heeft een idee? Gr rob

batco

Geplaatst door batco (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

DAVID2014 (0), 19 jaar geleden

zou wel eens gewoon de LLM kunnen zijn.

DAVID2014 (0), 19 jaar geleden

LMM dus

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

laaddruksensor defect. of een turboslang lek.

batco (0), 19 jaar geleden

hallo,
mijn garage(universeel)heeft alle slangen gecontroleerd(ook die tegen het schutbord)heeft de LMM vervangen(van een donor-auto) en heeft ook het brandstoffilter vervangen. Probleem doet zich nog steeds voor echter als bij toeren maken het lampje gaat branden en je laat het gas direkt los(en gaat daarna van 2300tpm weer LANGZAAM naar de 3000tpm gaat het lampje weer uit.
Kom je weer boven de 3200 dan gaat het lampje weer aan!hou je hem op toeren gaat hij weer over in het noodloop-progamma.
Ik kan echter in de 1ste,2de en soms in de 3de versnelling Wel meer(tot zo'n 4200tpm)toeren maken. Wat kan mijn garage nog doen?

batco (0), 19 jaar geleden

hallo beste meedenkers,
Na de hele middag ALLE evt. storingsgerelateerde(!)onderdelen verwisseld te hebben met een goedlopende donorauto,echter zonder resultaat bleek dat de LMM, die we dus al een keer gewisseld hadden OOK stuk te zijn dus......... nieuwe LMM er in en hij loopt en trekt weer als een tierelier en het motormanagementlampje blijft uit! Dank jullie wel

R.arkes (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb n.l. dezelfde foutcodes. Opeltje heeft het over de laaddruksensor, Welke (waar zit de sensor? Ook ik heb al een nieuwe lmm geprobeerd maar dit hielp niet

R.arkes (0) PRO, 18 jaar geleden

Toch nog simpel te verhelpen n.l. een gescheurde turboslang van de intercooler naar de turbo. zijn deze slangen te zwak,of komt het door de olie die de slangen week maakt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.