Opel Astra: Storingscode P0102

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: X18XE1

Staat hier een Astra-G X18XE1 1999, loopt koud prima, schiet na 10 min in storingscode, en gaat op 3 cilinders lopen,P0102 staat voor onderbreking injector-circuit cil.1, zou vlgs Opel wijzen op een "hangende" injector, erop tikken helpt niet, benzinefilter volgekiept met Forte, ook geen verbetering, wordt injector soms uitgeschakeld ivm weg vallen van de vonk????

Garage Bos Zoetermeer

Geplaatst door Garage Bos Zoetermeer (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michielrc7825 (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi,
denk dat je kunt kijken naar de aansturing, mischien dat bij warmer worden van de motor de bedrading onderbroken wordt naar cilinder 1 of een stekker die niet goed meer aansluit. meten met scoop of mischien een led tester.
groeten michiel

downforthecause (0) PRO, 17 jaar geleden

Je injectoren worden aan massa gelegd door je motorstuurapparaat, wat je kunt doen is de injector wisselen bijv. 1 naar 3 en 3 naar 1 als het een vastzittende injector is zou hij nu in foutcode gaan bij injector 3...
Maar zet je scoop erop en kijk wat er gebeurd na 10 minuten zou ik zeggen of je een weerstand meet in de plus of min of je massa wegvalt of je spanning....

Wat een snellere test is maar niet zo ahum monteurachtig ;) :

Ik hoop het niet voor je maar ik vermoed dat je stuurapparaat je probleem is, misschien sneller om die te wisselen met een donorauto en dan kijken, (wel even resetten en programmeren die immo natuurlijk)..

Suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.