Opel Frontera: stoterstang uit de tuimelaar geschoten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5TDi

Hallo allemaal

Ik hoorde van de week een soort kloppend geluid uit de motor komen. Na nog een klein stkje rijden een knal en toen maar snel gestopt en de auto thuis laten slepen. De stoterstang van de 3e cilinder uitlaat bleek naast de tuimelaar te staan. Deze teruggezet (tuimelaar verwijderd, loopt prima vrij) De auto klinkt weer als vroeger.

Er moet echter een oorzaak zijn, ik vertrouw de auto niet om weer mee weg te gaan. Ik dacht aan een vastgelopen klep (wellicht de zuiger geraakt) of een hydraulische nokvolger die niet met olie gevuld wordt. De tuimelaar is helemaal goed.

Heeft iemand ervaring of een idee?

Alvat bedankt voor jullie hulp.
Joop Kleijn

sunnyside

Geplaatst door sunnyside (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Frontera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Roger10 (0), 15 jaar geleden

Ik denk een vastgelopen klep, u kan eventueel de motor eens cleanen met oliespoeling en daarna oliefilter wisselen +goede dieselolie indoen

sunnyside (0), 15 jaar geleden

Dank je Roger, dat ga ik zeker proberen.

Ik weet niet zoveel van hydraulische klepstoters, maar volgens mij hebben die een inwendige veer, waardoor er ook als de motor niet loopt geen klepspeling zou moeten zijn. Nou de klep in kwestie heeft wel een flinke klepspeling, dus dat zou op een vastgelopen plunjer in de stoter kunnen duiden. Zelfde remedie: spoelen. Ik ga vanmiddag eea proberen en laat weten wat er gebeurt is.

Jop

sunnyside (0), 15 jaar geleden

Ik denk dat ik weet wat het probleem is. Hetzelfde blok wordt in de Voyager gebruikt. Daar vond ik dezelfde problemen. Zie http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... Het blijken versleten hydraulische klepstoters te zijn. Dus de koppen etc eraf en vervangen. Ik ga nu eerst maar eens kijken of dat niet te prijzig wordt..

Joop

Roger10 (0), 15 jaar geleden

Ik zou een paar revisiebedrijven bellen over de prijs van de klepstoters en de werkwijze hoe deze moeten vervangen worden succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Frontera of stel zelf een nieuwe vraag.