Opel Kadett 1.3NB: Stotteren

Bouwjaar: 1987

Sinds enkele weken vertoont mijn wagen het volgende probleem,wanneer ik ± 10km heb gereden begint de wagen boven de 100 km/uur te stotteren, onder de 100 merk ik alleen dat ik een deel van het vermogen mis. Iemand enig idee wat dit kan zijn?

Han3926

Geplaatst door Han3926 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Roliestone (0), 19 jaar geleden

Controleer eens de benzinedop. Kan zijn dat hij wat vacuüm trekt, waardoor er niet genoeg benzine wordt aangezogen. Draai de dop eraf wanneer je merkt dat hij deze kuren heeft. zuigt hij veel lucht aan dan weet je genoeg. Controleer dan de be en ontluchting.
misschien is hiermee je probleem verholpen.
succes Roland.

fvogel1 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij de 13NB is de juiste afstelling van de bougie-electrode afstand van essentieel belang.

Ook is het belangrijk dat de wagen warm is en boven de 650 rpm heeft gedraaid voordat je kan gaan afstellen aan zo een motor nadat je de lusstekker op het stuurapparaat hebt los gemaakt.

Doe je dat niet op deze manier dan is elke afstelactie nutteloos.
Als je met stationair lopende motor op je koppeling trapt hoor je dan een licht tikkend geluid met intrappen en loslaten van je koppeling? ja? goed, nee? waarschijnlijk is dat je koppelingsschakelaar stuk, gebeurt best wel meer en is een belangraijk onderdeel in het (eerste kenveld gestuurde ter wereld) onstekingssysteem van deze motortypen.

Frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.