Opel kadett 1.3i: stotteren bij constante snelheid.

Bouwjaar: 1989

nog niet eerder gehad.

als ik op constante snelheid rij, +/- 50 a 60 km/u in de 4e versnelling dan stottert mijn auto. slaat niet af en er gaat geen lampje branden en doet het verder wel goed.
ook bij stationair draaien doet hij het prima, slaat niet af maar loopt enigzins onregelmatig.

ben in de nabije toekomst van plan om de stappenmotor te vervangen maar zal dit het probleem oplossen of moet ik het ergens anders gaan zoeken.

afgelopen week heb ik de dorpel laten lassen en de draagbalken onder de kofferbak net voor de aansluiting van de trekhaak dus is de auto nu weer in een zorgeloze staat qua roest alleen is de lak wat dof geworden in de 15 jaar dat hij rondrijdt en die wil ik dit jaar nog op poetsen met bijv commandant o.i.d

tot zo ver mijn vraag enzo.

groeten,
martin.

mvdkant

Geplaatst door mvdkant (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mvdkant (0), 19 jaar geleden

we, ik en de opel garage in soest zijn er deels uit. het blijkt dat er van fabriek af speciale bougiekabels gemonteerd zaten met een metalen mantel. ik had er kabels van de groothandel op zitten met kunststof mantels. nu blijkt het dat die kabels zodanig heet worden dat ze vroeg of laat verbranden ( weet ik veel! ) ik heb er nu een tussenstuk op gezet (een soort warmte isolator)waar ik de bougiekabel op aan sluit, dus tussen de bougie en de kabel. auto rijdt gelijk weer wat beter d.w.z. het stotteren bij constante snelheid is er niet meer.

gr.
martin.

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Je komt zelf al met de oplossing.
Ik was al bang dat je met het lassen de ECU had opgeblazen!
Hans.

mvdkant (0), 19 jaar geleden

de draagbalken zijn gelast met migmag en is de accu los geweest en de dorpels zijn op autogene manier gelast. voordeel van autogeen is dat je nauwelijks een lasnaad krijgt (autogeen is met een vlam zoals een snijbrander). ziet er best mooi uit

maar goed. gelukkig doet ie het weer goed.

gr.
martin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.