Opel Astra: stotteren/hokken bij gas bijgeven en optrekken

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb een Opel Astra G-Caravan X1.6szr en sinds een aantal maanden heb ik daarmee last van stotteren en hokken. Dit komt het meest voor wanneer ik vanuit lage toeren extra gas bijgeef om snelheid te maken. Ook wanneer ik heuveltje op moet en dus gas bijgeef gaat hij hokken en stotteren. (bijv. een tunnel uitrijden) Ik heb ook het idee dat hij bij het optrekken steeds minder power krijgt. Het is zelfs zo dat ik het merk wanneer ik flinke tegenwind heb omdat het stotteren en hokken dan erger wordt.

Kent iemand dit probleem en zo ja, wat kan ik er aan doen? Na enig speurwerk ben ik al o.a. tegengekomen dat de benzinefilter vervangen moet worden of dat de EGR klep/pakking vervangen moet worden. Voordat ik hiermee begin wil ik eigenlijk iets meer zekerheid of dit het probleem kan verhelpen en of er dus nog iemand is dit dit herkend.

Alvast bedankt!

Sparky38

Geplaatst door Sparky38 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kleijn (0), 12 jaar geleden

laat hem eens uitlezen misschien een sensor

bvb nokkenas cq

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.