Opel Astra: Stuurbekrachtiging valt uit, Acculampje brandt -> dynamo stuk ?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Mijn schoonouders hebben een Astra 2.0 uit 1998, en sinds kort valt tijdens het rijden vaak de stuurbekrachtiging uit en gaat het Acculampje branden.
Na even goed zoeken op dit forum komt de dynamo als hoofdverdachte uit de bus, is er iemand die gezien het omschreven probleem dit kan bevestigen ?
Ook zoemt de stuurbekrachtiging ''als hij werkt'' soms lichtjes maar dit lijkt me niet een groot probleem of heeft dit met het bovenstaande te maken ?

Heeft iemand een indicatie wat bovenstaande zou kosten bij reparatie ongeveer ? En zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in revisie van dynamo's, zo ja iemand een adresje ?

Bij voorbaat dank,

Meie

zaza

Geplaatst door zaza (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Om spanning te sparen werkt de stuurbekrachtiging NIET als de dynamo niet laadt . Even later gaat ook de lampjes van de ABS en ECU branden ......want de boordspanning wordt te laag. Groeten.

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Mensen kunnen je hier alleen een richting geven waar je eventueel kunt zoeken voor een oplossing.
Over prijzen wordt hier niet gediscussieerd.
Informeer bij een dealer of garage. Vanaf afstand is niet te beoordelen wat de delen kosten, welke nodig zijn en de tarieven bij de betreffende reparateurs zijn.

Hans4040 (335) PRO, 11 jaar geleden

En vergeet niet om de oplossing ook te vermelden. Degene die helpt bij het oplossen van een probleem hoort graag hoe het is afgelopen!

Jockari (0), 11 jaar geleden

Verleden week tijdens het rijden viel ook het servostuur van mijn Astra 2004 plots uit en het acculampje ging aan. En inderdaad, even voordien hoorde ik een "zoemend" geluid.
Volgens wegenwachter schakelt de auto bij dit defect de grootste verbruikers eerst uit (servostuur, airco, ...) om energie van de batterij te sparen.
Diagnose: defecte alternator (dynamo).
Ik heb deze laten vervangen en probleem is volledig weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.