Opel Vectra: Stuurbekrachtiging werkt niet altijd (CANBUS Geen comm)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 DTH

Stuurbekrachtiging werkt niet altijd ( Geen comm met de copm van de stuurbekracht)Opel Vectra
Bouwjaar: 2002
Brandstof: Diesel
Motor: 2.0 DTH Hallo allemaal,

Ik zit met het volgende probleem. Ik heb een Opel Vectra C waarbij de stuurbekrachtiging niet altijd werkt. Het probleem heeft zich 3 maanden voor het eerst voorgedaan toen ik op vakantie was en mijn auto parkeerde. Toen ik terug bij de auto kwam en auto starte deed de stuurbekrachtiging niet meer. Na paar minuten zonder stuurbekr. te hebben gereden deed ie het weer. Dag erna precies het zelfde probleem maar hij ging niet meer werken. Ik ging met mijn auto bij plaatselijke Opel dealer waar ze het systeem hebben gereset en de stuurbekrachtiging deed het weer.

Terug in Nederland tijdes het rijden viel de stuurbekrachtiging weer uit en bleef het 2 weken niet werken. Opnieuw met Tech 2 alles gescreend en foutmelding was stroom te hoog dan te laag. Foutmeldingen konden niet gewist worden maar bij het starten van de auto deed de stuurbekrachtiging weer. 1 maand mee gereden zonder problemen, ik moet wel bijzeggen dat het wel soms voor kwam dat de boardcomp soms aangaf dat de knipperlicht niet werkt, of de koplamp maar was van korte duur. Zondag wilde ik mijn rechter knipperlicht vervagen want die was stuk (althans volgens de boardcomp) ik ging nieuwe inzetten starte de auto stuurbekr. doet het niet, knipperlicht wel. Ik dacht mischien ligt het aan de xenon kit, die heb ik vervolgens uit de auto gehaald gewone lampen geplaatst motor aan, lampen werken goed zonder te knipperen (dat gebeurde met xenon kit wel) stuurbrekrachtiging doet het weer.

Volgende dag deed het stuur werkt weer niet, weer Tech 2 aangesloten nu zegt ie Comp. van stuurbekr. aanwezig maar geen comm. (LET OP: vroeger gaf het aan dat het aanwezig was en dat er comm. was en error was spanning hoog, laag). later auto aangezet stuur bekrachtiging doet het WEER.

Vanochtend auto gestart doet het stuurbekr. niet.


Ik word en gek van, Wie kan me helpen? Zou het kunnen zijn dat door de xenon kit mischien comp in de war is, het waren geen org xenon lampen.


Belangrijk: (3 maanden terug hebben ik ook xenon kit ingezet), accu ontkoppeld xenon erin accu weer aangesloten alles werkt, xenon werkte niet echt goed, vaak knipperde ze (meestal bij geven van gas of remmen, als motor uit is en alleen contact is werken ze goed zonder te knipperen).

Saluhovic

Geplaatst door Saluhovic (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

JoeNeL (0), 14 jaar geleden

Elektrische problemen zijn altijd raar. Xenon kit eens terug uitbouwen en zien of de problemen zich nog voordoen is de enige raad die ik kan geven.

Maar dat garandeert nog niets natuurlijk. Het kan ook de sturing zijn. Hebben ze m al eens uitgelezen terwijl je het probleem had?

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Zal wel de Xenon-kit zijn die de can-bus ontregeld.

Saluhovic (0), 14 jaar geleden

Toen de xenon kit nog in zat heeft de dealer Tech2 op aangesloten en daaruit kwam dat spaning hoog dan laag was. Inmiddels is de xenon kit uit de auto gehaald maar stuurbekrach. werkt nog niet. langs de dealer geweest die zij dat het kan zijn dat de can-bus van stuurbekr. niet werkt want Tech 2 geeft aan dat er geen comm is met de can-bus van stuurbekr. Paar uur later starte ik auto deed de stuurbekrachtiging weer 2 dagen lang, jammer dat ik toen niet naar dealer ben gegeaan om opnieuw uit te lezen.

Saluhovic (0), 14 jaar geleden

Dit schiet me ook inees te binnen. kan het zijn dat de accu niet genoeg stroom lever waardoor de hoofd comp kiest om aantal opties niet et laten werken zoals de stuurkekrach.?

dit is mijn 2de probleem met het zelfde Opel Vectra:
Opel Vectra
Bouwjaar: 2002
Brandstof: Diesel
Motor: 2.0 DTH Hallo,

Ik ga binnenkort op vakantie maar ik zit met de volgende probleem (2de). s'ochtend als ik naar me werk wil om 08:00 nadat de auto 12 uur niet gebruikt is, start mijn auto moelijk, 2 tot 5 seconde, hoe moelijk hangt af van de buiten tempartatuur heb ik het gevoel. Gisteren heb ik niet gewerkt en auto stond 24 uur stil s'avonds rond 18:30h, buitentemp 7 graden starte ik auto met weinig moeite binnen 3 seconde. Weet iemand wat het kan zijn, kan het liggen aan EGR klep, kabels zijn nagekeken en zijn goed of kan er iets anders zij? Accu lever genoeg stroom 14 ampere dacht ik.

JoeNeL (0), 14 jaar geleden

Ik vrees van niet.
Een batterij die niet genoeg stroom levert geeft meestal alleen problemen bij het starten. Eens je auto gestart is, is het de alternator die de stroomvoorziening van de auto op zich neemt. En moest je alternator kapot zijn, zou je batterij niet meer opladen, waardoor je gewoon niet meer gestart zou geraken.

Hebben ze die stuurbekrachtigingsunit al eens vervangen? Als de unit niet reageert via de CAN-bus en je auto soms problemen heeft met de stuurbekrachtiging zou dat wel eens het probleem kunnen zijn?

erwin-opel (0) PRO, 14 jaar geleden

hoi
stekker abs verbinding controleren.
vaak slecht contact en rare storingen in can bus
mvg erwin

Saluhovic (0), 14 jaar geleden

Hallo, het is opgelost door 15 sec. accu rode of zwarte draad los te koppelen van de accu.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.