Opel Corsa: stuurprobleem

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7

Hallo,

Ik heb een opel corsa C uit najaar 2001, diesel 1.7. Hij rijdt fijn, maar helaas blijft bij de bochten naar rechts het stuur soms hangen / loopt opeens veel zwaarder dan gewoonlijk. Naar links loopt het stuur wel heel soepel. De opeldealer vertelde mij dat de elektrische motor van de stuurbekrachtiging vervangen moet worden a 1700 euro exclusief inbouw!! Vrij dure klus dus gezien de waarde van de auto.

Ik heb dus 2 vragen:
1) Wie o wie kan mij vertellen of dit ook op een andere manier gemaakt kan worden (bijvoorbeeld door alleen de elektronica te resetten??) en waar ik dat kan laten doen?
2) Is het gevaarlijk om er mee door te rijden? Echt hinderlijk is het namelijk niet, het stuur slaat ook niet vast of zo.

Alvast bedankt!

corsatruus

Geplaatst door corsatruus (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

ressetten doe je bij de dealer

corsatruus (0), 15 jaar geleden

Hoi,

Bedankt. De dealer gaf aan dat het hele onderdeel vervangen moest worden namelijk, maar als ik het goed begrijp is de elektronica resetten wel een goed idee? Had ik zelf bedacht namelijk, kwam niet van de dealer.
Heb je enig idee over het gevaar van dit probleem?

kleijn (0), 15 jaar geleden

je moet hem bij de dealer even gelijk laten zetten
is een kleine ingreep sijnchroniseren van stuurhuis
tenzij er iets kapot is maar dat spreekt voor zich
mvg willem 2

ellompo (0) PRO, 15 jaar geleden

het probleem wat jij beschrijfd wordt meestal veroorzaakt door een sensor in de stuurkolom, deze sensor is NIET los te vervangen. hiermee doorrijden kan absoluut geen kwaad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.