Opel Corsa: Vering achter

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1200

Mijn vering van de achterwielen is niet goed. Bij een drempel zakt de auto eerst naar achter schommelt een stuk of 2x op en neer. Nou heb ik onder de auto gekeken en zie geen lekkage bij de schokbrekers, de spiraalveren zien er goed uit. Controles gedaan door de auto achter in te drukken "veert" niet na. Nou is mijn vraag hoe kan ik controleren of ik mijn schokbreker(s) of mijn veren moet vervangen of kan er nog iets anders aan de hand zijn.

dhz

Geplaatst door dhz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

miraltje (0), 14 jaar geleden

het corsa-b platform heeft problemen met roest op de draagbalken(voornamelijk voorste en achterst gedeelte) en veerschotels achter.
het kan best wezen dat je chasisbalken/schtels doorgerot zijn.

het 1 en ander kun je laten controleren door hem op een brug te zetten om een goede diagnose te krijgen

kleijn (0), 14 jaar geleden

laat ze even controleren bij de banden boer

kan eigenlijk niets verkeerds opmakem
uit jouw verhaal .heb je hem soms pas .??

dhz (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. ivm geen brug beschikbaar ben ikzelf onder de auto gekropen. Heb een paar foto's genomen..alleen zie ik op het moment niet hoe ik deze kan uploaden..maar goed er is aan de bestuurders zijde een plek aan de bovenkant van de spiraalveer die bewerkt moet worden maar nog niet is doorgerot. als ik in de auto kijk(bovenkant schokbrekers) zie ik niet dat er plekken door gerot zijn. aan de passagierszijde zie ik geen zichtbare rot schade. Wel een bewerking wat lijkt op schade herstel aan de passagierskant. Wat kan ik nu verder controleren?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Foto kun je hier uploaden :

http://imageshack.us/

Gr Stefan

dhz (0), 14 jaar geleden

[quote=kleijn]laat ze even controleren bij de banden boer

kan eigenlijk niets verkeerds opmakem
uit jouw verhaal .heb je hem soms pas .??[/quote]
Het klopt ik heb de auto nog niet lang.
Het klinkt voor mij gek, maar nadat ik mijn wiellagers(achterwielen) heb vervangen kan ik normaal over de drempels heen, deze lagers moest ik al vervangen vandaar. het "veren" heb ik niet meer opgemerkt het geklapper is mijn uitlaat die tegen de bumper aankomt en de wegligging is weer beter. vooralsnog zijn de klachten weg, maar goed het is 1 dag ik zal deze week even opletten.

Alvast iedereen bedankt voor jullie tijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.